Södermalm i Stockholm är lösningen på politiken

invandring till söder

En stor flyktingförläggning på t.ex. Medis borde välkomnas av kulturvänstern och andra invandringsvänliga på Södermalm. Bara att ni öppnar era hjärtan! Motverkar ju segregationen också. Och alla som säger emot är förstås som vanligt rasister.

Vindkraftverken kan vi ställa ovanpå alla husen.

Vargarna kan få gå fritt, de ser ju snälla ut på avstånd. Blir också bra motion för de feta innerstadsborna att springa undan vargflockarna. :-)

Heja miljöpartisterna och vänstermediafolket som tydligen är överrepresenterade på söder.

Åsa-Nisse Zigenarson – Sveriges sämsta politiker

Numera kallas hon Åsa Romson utan Åsa-Nisse Zigenarson, eftersom hon inte sa rom utan zigenare efter partiledardebatten. :-) 

Då hade hon redan skämt ut sig totalt genom att jämföra drunknade flyktingar i Medelhavet med Auschwitz. I det koncentrationslägret dog det 1,1 miljoner människor

”Vi håller i Europa på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz.”

Nej, Åsa-Nisse. Så många har inte dött i Medelhavet. Förringa inte Hitlers utrotningsläger bara för du är invandrarvänlig. 

Här en klassiker när hon spyr skit över män och sätter offerkoftan på alla kvinnor. Som om kvinnor alltid skulle vara hjälplösa offer. 

Vad blir nästa steg? Vi vet ju alla att de som släpper ut minst koldioxid är de döda. Kanske ska Miljöpartiet svänga in på det där med Auschwitz igen…

I Sverige har vi demokrati så det här är rätt åt svenska folket. Sug i er av grodorna!

Svårt lägga ned den svenska kolkraften

Det är inte lätt att bedriva en miljövänlig politik som håller goda principer. Tydligen har Tysklands omställning från kärnkraft till ”grönkål”… jag menar brunkol varit dålig både för miljön OCH för elpriserna som stigit.

Blir tydligen inte lätt för MP att lägga ned svenska statens enorma satsningar på kolkraft i Tyskland.

Citat från Johan Norberg:

”Vattenfalls tunga investeringar i kol i Tyskland är ett stående hån mot alla svenska miljö- och klimatambitioner. Nu ställer den också till problem för regeringen, då Socialdemokraterna kan tänka sig att sälja verksamheten, medan Miljöpartiet vill behålla den för att avveckla. Det är lätt att sympatisera med MP:s avsikt, men i praktiken betyder det att svenska skattebetalare skulle tvingas betala miljarders miljarder för att tvinga på andra länder Miljöpartiets politik. Det skulle vara som om Vänsterpartiet krävde att svenska bolag köpte utländska friskolor för att lägga ned dem, eller om alliansen köpte upp utländska statsbolag för att privatisera dem.”

Lätt att köpa få men lyxiga saker om du är rik

lena-endre

 

Den gamla vänsterskådisen Lena Endre verkar inte tänka på att det är bara tack vare låga priser från bl.a. IKEA och H&M som fattiga människor har råd med väskor. Utan sådana företag skulle livet vara svårare för arbetarklassen.

Alla är inte rik överklass som Lena Endre, som har råd att köpa Pravda… jag menar Prada. Göra ”skillnad i vardagen” som konsument genom att köpa Prada. :-) Oj, oj. Vilken uppoffring! Eller inte.

Detta känns som ännu en anledning till att inte stötta Greenpeace.

Klimatbluff: Avokadon hotad

Nej, tydligen är avokadon (vad är det för frukt egentligen?) inte hotad, enligt Viralgranskaren. Det blev bara lite skrämselpropaganda i vissa medier. I klimatskräckens tider blir det lätt så när väderleken svänger. 

Det mesta som växer kan växa någon annanstans om väder och klimat förändras. Så länge det finns bra producenter och en fungerande marknadsekonomi så ordnar det sig på något vis. 

Människans fel förstås :-)

antarktisvarme

Jaså, det var alltså så varmt för 53 miljoner år sedan att det växte palmer på Antarktis. Helt utan mänsklig påverkan.

Men nu när det blev lite varmare på 1990-talet och 00-talet så är det förstås enbart människornas fel, och vi måste höja skatterna, ha en grön klimatpolitik, skylla på ”vita medelålders män i bil” som en bitterfitta, sluta äta kött, och fan och hans moster. Oj, oj, oj.

Jag är lite skeptisk till det. Bäst att vara osäker i en komplex verklighet. 

Skärmdump/citat ovan från Intresseklubben på Twitter. 

Världens sämsta ekonom

Det är inte bara jag som tycker att Paul Krugman förlorat förståndet. I mitt fall handlar det om hans klimathysteri och det där om förräderi.

Alex Green listar upp följande orsaker till att Krugman är dålig:

  • Predicted in Time magazine’s 100th anniversary edition in 1998 that, ”The growth of the Internet will slow drastically… By 2005 or so, it will become clear that the Internet’s impact on the economy has been no greater than the fax machine’s.”
  • Told Fed Chairman Alan Greenspan ”to create a housing bubble to replace the Nasdaq bubble.”
  • Praised the European economic model just weeks before the eurozone crisis began.
  • Argued before Argentina’s recent default that the country’s economy was a ”remarkable success story.”
  • Called the U.S. ”just a bystander” in global energy only months before America surpassed Russia to become the world’s biggest oil and gas producer.
  • Wrote in Rolling Stone magazine last week that Barack Obama is ”one of the most consequential and, yes, successful presidents in American history.”

 Personligen tycker Krugman var bra tidigare, men sen han fick Riksbankens pris i ekonomi till Nobels minne spårade han ur värre än SJ:s tåg.