VM i menskonst? Stockholm – Moskva 1-0

Mens jag kommer ihåg det måste vi summera kulturvintern i Stockholm. Vem bryr sig om gängkriminalitet, dödsskjutningar, dålig integration, oansvariga politiker, pålitiskt kårrekta, gruppvåldtäkter och andra problem i samhället när vi kan låta det offentliga subventionera det viktigaste av allt – blödande fittor i det offentliga rummet. Menskonst! Bara att slicka i sig.

Menskonsten i Stockholms tunnelbana. Bara att svälja och gå vidare. Den i Ryssland däremot. 

Tur mitt grannskap är söder om Stockholm, men somliga politiker huserar tyvärr i staden.

Södermalm = PK-Mekka?

Cissi Wallin har inte bara hängt ut Virtanen utan har även skrivit intressant om PK-Mekka, nämligen Södermalm i Stockholm.

Berättade jag när min vän gav sin dotters kompis en sharonfrukt och blev utskälld av en ursinnig förälder, på Nytorget (Söders mest anala plats)? Mamman kastade den orangea frukten i marken inför barnen och fnös att ”här stödjer vi inte förtryckarstaten Israel!”. En frukt som kunde blivit uppäten låg där, mosad på Nytorgsgruset. Samma arga mamma kånkade runt på påsar från klädkedjor med garanterade slavförhållanden för sina sömmerskor. Men man vill väl passa på när det är ”3 för 2”!

Ja, vad är det för stad jag bor i? Inte bor jag på Södermalm i alla fall, men ändå.

Att somliga verkar vara så politiskt korrekta att de blir nazister som vill tvinga folk att bojkotta varor från Israel. Som om Mellanösterns enda demokrati inte skulle få försvara sig, även om Israels metoder förstås kan diskuteras.

Lustigaste traditionen – Fjädrar i ris till påsk

Köpte färdiglagade baby back ribs och ris på ICA häromdagen.

Jag: Kan jag få lite fjädrar i riset?
Tjejen bakom disken: ?????????
Jag: Jag bara skojar. Det är ju påsk snart och då brukar man ju ha fjädrar i björkris, så jag tänkte om det gick i det här riset också.

Som vi fnissade.
🙂

Apropå påsken och fjädrar i ris:

Fjädrar i ris är en tradition vid påsk för att fira att Jesus blev torterad till döds. Traditioner är knepiga att förstå sig på.

Skicka gärna detta som ekort och påskhälsning.

RIP Svenne H

Svenne H är det segaste virke jag någonsin mött. Med reservation för att jag inte kommer ihåg allt elände exakt:

* Efter stor magoperation blev det komplikationer vid en ärrfixning. Punkterad tarm, sprucken mage och 3 månader i koma blev följden. Det är inte många som överlevt något sånt. Var t.o.m. ett inslag på nyheterna om det här med patientskadeersättning.

* Efter 10 år av processande fick du äntligen en rättvis kompensation för att läkarna missade vid ärrtillsnyggningen ovan. Tänk att det skulle behöva drivas ända upp till högsta domstolen för att det skulle bli tillräckligt med pengar (Lex Drugge).

* Via missfall förlorade du den dotter du alltid velat ha.

* Först via vänner fick du reda på att du fått barnbarn. Dina egna barn berättade inte det för dig, och du fick aldrig riktigt reda på varför de fryst dig ute.

* Din dröm om att få träffa din sons dotter innan du dog blev aldrig av.

* Någon form av reumatisk muskelvärk eller nåt led du av.

* Efter många års rökande fick du KOL.

* Dessutom haltande gång. Och en röst som kan ge vika när du brusar upp eftersom syra stiger upp i halsen. Det visade sig inte minst efter att din nära vän plötsligt dött i cancer och grannarna gick bakom ryggen på oss på årsstämman vår bostadsrättsföreningen hade 2005.

* Cancern i lymfan gav smärta i käke och halva ansiktet.

Ett visdomsord som du gett mig på vägen är – ge aldrig upp. Du gav aldrig upp, och jag ska försöka att aldrig ge upp när det gäller mina problem.

Tack för allt, gamle vän!

RIP – Vila I Frid.

Vila i frid, Mysen!

Även de vackraste dagar
kan den finaste somna in.
Du fick oss att skratta även i nöden,
men sista skrattet fick döden.

Mysen på rygg 1

Aldrig mer får jag höra dig kurra, se tid plira med ögonen när du ligger som en hårboll med tassarna åt alla håll i mitt knä, få känna dig dia min tröja.

Den gosigaste av katter är för evigt borta.

Farväl.

Mysen-kramar-min-arm-liten

Mysen-nosar-liten