När det blir mer sex än humor

Det var som sagt många saker som hände på ”Standup istället för bio” i måndags.

En komiker som var väl grov var en bög som skojade om att hans döve sexkamrat försökte prata teckenspråk med honom fast fingrarna var uppkörda i hans dajmkryss. Han upplyste även oss om att alla bögar har sugit av sin farsa och att man vet att det är en bög när han säger att penisen smakar pikant.

Den typen av humor funkar kanske på gayklubbar, vad vet jag, men jag tyckte det var bara vulgärt och dirty, inte komiskt. Lyteskomiskt, möjligen.

Och absolut ingen igenkänningskomik!

Även Jossan Craaford hade lite mer sex än humor när hon uppmanade killar att spruta sig själva i ansiktet under sex istället för i tjejens ansikte. Det må vara en vettig uppmaning mellan raderna, att inte grisa ned tjejens ansikte med sperma, men jag vet inte om det är så jätterolig komik.

Craaford informerade oss även om att hon har en enormt stor fitta, som är som en stor köttätande växt. När hon födde barn så skrek hon:
– Ut med den jävla hemska missfostret!
Men barnmorskorna tyckte att hennes man hade rätt att vara kvar i rummet!

Ok, den var rolig, men inte ny.

Överlag var dessa två men främst de andra komikernybörjarna,  som hade en liten tävling där de fick 3 min per skalle på scen, bättre än vad jag trott. En kille sa han att han inte var en ”doer” utan en ”undoer” och att han påbörjat att skriva sin komik på 90-talet och just blivit klar med dessa 3 minuter. Allt var förberett för att undvika pinsamma tystnader/situationer sa han, och sen stod han och var tyst och pinsam en stund. Rätt kul!

Özz Nujen var bland de bättre. Sin vara trogen skojade han om kurder, hår, och moral. Fast jämförelserna mellan kungens makt att neka kronprinsessan ett giftemål med fel man och vissa kurders s.k. hederkultur med att bestämma över sina döttrar haltade något, det blev inte helt roligt.

Killen som var sist var riktigt bra. Han skojade om hur pinsamt det kan bli när/om man fastnar i avståndet mellan vagn och plattform i tunnelbanan.

Herrarna Åkerblom och Scelin körde några dåliga onliners:
– Jag la en spegel i en kopieringsmaskin, så nu har jag två kopieringsmaskiner.
– Ett annat namn för ljud(e)anläggning är Auschwitz.

Den sista var ett musikskämt och ordvits i ett, som gör sig bäst muntligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *