Sådan är kommunismen

Kommunismens kreatur har alltid hatat demokrati och rättvisa. Kommunisternas önskan om våld och förtryck visade sig väl i Ungern i början av 1950-talet.

”Under Stalins sista levnadsår mellan 1950 och 1953 åtalades i Ungern mer än 1,3 miljoner och hälften sattes i fängelse – att jämföras med det lilla landets befolkning på mindre än 10 miljoner. 50 000 arresterades på falska anklagelser utan rättslig prövning. Mer än 2 350 dödades i summariska avrättningar, många fler dog i polisens celler och kommuniststyret inrättade tre koncentrationsläger för över 40 000 fångar. Även medlemmarna av kommunistpartiet förföljdes. Av 850 000 medlemmar år 1950 blev hälften kastade i fängelse, arbetsläger, avrättades eller emigrerade inom tre år. Till och med högt uppsatta kommunister som fyra inrikesministrar på rad blev avrättade för påstådd ”statsfientlig verksamhet”, ”spioneri”, ”trotskism”, ”titoism”, etcetera efter dom i teatraliska skenrättegångar, bland annat den kompromisslöse stalinisten László Rajk. Den femte inrikesministern (Sándor Zöld) dödade sin familj och begick självmord när han fick veta att han också skulle gripas.[4][5] Var tredje ungersk familj var direkt utsatt för kommunistpartiets och säkerhetspolisens förtryck.”

Källa: Wikipedia om Ungernrevolten.

Det där med att avrätta sina egna partikamrater känns faktiskt lite fel för mig som gillar demokrati och mänskliga rättigheter.

Sen finns det märkligt nog en del vilsna själar som går med i våldsamma kommunistorganisationer som RKU för att de vill kämpa FÖR mänskliga rättigheter. Det är lite som att gå med i nazistiska Svenska Motståndsrörelsen för att du vill ha fri invandring. Logik är inte extremisternas starkaste sida. 🙂

1 tanke kring ”Sådan är kommunismen

  1. juggefastkvinna

    Det förbannade konceptet ”Mänskliga rättigheter” kan ta och kyssa min rumpa. Hela det satans internationella samfundet vilar på en hej-jag-röker-på-illusion om mänsklig godhet och storhet och snällhet och allt vad det är. Begreppet i sig är ett tragiskt-idiotiskt-patetiskt försök att göra lite låtsaspolitik runtom i världen, samtidigt som man tar alla chanser som finns att döda människor och förstöra för folk. Konstant, kontinuerligt och med största möjliga passion.

    Höger, vänster, grön/blå/gul/rosa och resten – vi kan alla, gemensamt, ta och dra åt helvete.

    Ha en mysig dag, puss & kram etc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *