Olle är arg – ny kritik mot klimatbroschyren

Det här är Olle. Olle är arg. Han har fått en broschyr med storhetsvansinne om klimatet från lokalpolitiker i Stockholm som inte kan påverka klimatet. Jag förstår Olle.

Olle Wästberg

Olle Wästberg

Jag har fått brev och broschyr från borgarrådet Ulla Hamilton (m). Hon tänker på mig och vill att jag ska bli mer ”klimatsmart”. Det är säkert en god uppmaning.

Ulla tycker inte att jag ska skriva gammaldags brev, utan vill att jag ska skriva e-post. Hon tycker heller inte om reklambranschen, utan anser att jag ska sätta upp en lapp med ”Ingen reklam” på min brevlåda. (Också direktreklambranschen betalar med sina skattepengar den uppmaningen.) Broschyren är dock tryckt och distribuerad som direktreklam.

Borgarrådet vill att jag ska använda lock på kastrullen när jag kokar. Förresten vill hon att jag ska äta mer vegetariskt! Speciellt ska jag undvika kött, eftersom korna rapar och fiser metangas. Hon sänder med ett recept på gratinerad palsternacka.

Ulla Hamilton är inte en politiker som drar sig för det privata. Hon vill att jag ska bada mindre (det känns mer lyxigt om jag gör det sällan, skriver hon.) Och så ska jag stänga av duschen när jag tvålar in mig.

Borgarrådet vill att jag ska skaffa hållbara möbler och köpa begagnade kläder.

Klimat i all ära – men vad har borgarrådet med det här att göra?”

Jag håller med Wästberg. Själv skickade jag tillbaka skräpet (=klimatbroschyren).

Politiker ska inte lägga sig i folks vardag i onödan. Och den här gången är det i onödan för lokalpolitiker kan inte påverka klimatet. Sorry miljönissar, men ni har fel! Och resten av världen följer inte efter Sverige som om vi vore en bror Duktig.

Anmärkningsvärt att högerpolitiker går emot den egna ideologin och retoriken om individers frihet på det här sättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.