Peace&Loves båda U-svängar

Fred&Kärleksfestivalen sågades i DT för att de var ”oerhört glada och stolta” över att våldsvänstern i Kartellen får komma dit och sjunga. Men som ledarskribenten uttryckte saken:

”Frontmannen Sebbe Stakset åtalades och dömdes förra året för att ha twitterhotat Jimmie Åkesson med orden ”Vill tortera han i tre dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödningar me!”.

Kartellen använder i en av sina senaste musikvideor den autonoma våldsvänstern Revolutionära Frontens autentiska klipp då RF hugger yxor i åsiktsmotståndares dörrar, gör grova olaga hot och slår sönder bilar. Antivåld? Tydligen för Peace & Love!”

Peace&Loves inlägg på Fejjan den 28 maj:

”För oss är fred och kärlek en nödvändig framtid – men det går aldrig att genomföra utan jämlikhet, respekt och framförallt rättvisa. Vi vet att Kartellen står för detta, om än att de ibland valt en annan väg att uttrycka det.

Vi är därför stolta över att Kartellen kommer att spela, precis som att vi är stolta över alla artister och alla inspiratörer som kommer…”

Kopplingen mellan å ena sidan hot & våld samt å andra sidan fred och kärlek är inte helt tydlig för mig. 🙂

Eller som en person uttryckte sig på Fejjan:

Hur kan någon som suttit inne för grov misshandel, rån och gjort sig skyldig till narkotikabrott och vapenbrott vara en lämplig artist att uppträda på P&L?

Oavsett är i alla fall jag inte förvånad. När det gäller hat och våld mot korkade rasister och främlingsfientliga politiker så är tydligen vadsomhelst okej ibland. Dubbelmoral som vanligt.

Men det är bara ibland som vadsomhelst går an, inte alltid. Peace&Love ändrade sig den 12 juni och avbokade Kantarellen… jag menar Kartellen. Heder för allt avstånd från våld och hyllningar till terror, men varför skedde det först under galgen? Bara pengar handlade det väl inte om? Eller?

Uppdatering den 14 juni. Nu har virrpannorna Peace&Love gjort ännu en U-sväng. Tydligen ska Kartellen, som bildades i ett fängelse där brottslingarna satt (och vissa i bandet fortfarande sitter!) för anstiftan till mord och väpnat rån, få spela ändå. Gör om, gör rätt, era veka töntar. Det är inte fred och kärlek att råna och döda. Enligt SVT hade artister(?) som Stefan Sundström och Ebbot Lundberg hoppat av bara för att Kartellen inte fick komma och hylla våldet. Inte visste jag att musikanter gillar våld. 🙁

Vad blir nästa förvirrade steg? Ska Peace&Love låta nazister spela vit maktmusik för att hylla kärleken? Svin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *