Ännu en sjuk handling från en konstnär

”Den norske avgångseleven bjöd ovetande besökare på dödsdrogen GHB – som en del i sitt konstprojekt. (…) Enligt skolledningen kommer examensverket  att bedömas konstnärligt, även om konstnären har brutit mot lagen.”

Läs i Metro (citat ovan) och DN (citat nedan).

”En konstelev vid Statens Kunstakademi delade ut narkotika till besökarna på examensutställningen på Stenersenmuseet i Oslo. När eleven greps av civilklädd polis trodde besökarna att det var en del av verket.”

”Studenten Karl Edvin Endertsen hade monterat upp ett IKEA-kök och sprayat ”rape me” (våldta mig) över köksluckorna, varefter han bjöd besökarna på dryck spetsad med GHB, mer känd som ”dejt rape”-drogen.”

Ja, käre Karl Edvin. Hoppas att en stor elak häst våldtar dig i röven, din dumsjuke fan. Det kanske skulle ge dig tillräckligt med perspektiv på tillvaron så att du inte kallar dynga som klotter i ett IKEA-kök för konst.

Lyckligtvis var inte drogutdelandet en del av ”konstandet”. Det var bara olagligt.

I Sverige har ju folk på Konstfack tidigare skämt ut sig med bajs och klotter och spelad(?) galenskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *