Rasism från vänster

Du vet den där ”fina goda rasismen” bland vänsterpolitiker och vissa kultursidor? Den som de tycker är okej trots att rasism alltid är rasism. Vi som vi som vill ha bort rasismen och är för jämställdhet ogillar när vänstern rasistar sig mot oliktänkande. Detta har drabbat Hanif Bali:

”Husblatte”, ”Rasförrädare”, ”Onkel Tom”. Ord som i offentlighetens ljus kan slängas mot vilken borgerlig invandrad politiker som helst utan att någon lyfter ett ögonbryn. 

Mina personliga exempel är många, från miljöpartiets riksdagskandidat Kurdo Baksi, vinnare av industrifackets kulturpris mot rasism, som med enkelhet kallade mig för ”Moderaternas Jackie Arklöv”.

Mikael Trolin (MP) slänger obehindrat ordet Husneger mot mig i en politisk diskussion som inte gick hans väg. S-topptjänstemannen och ledarskribenten på Aftonbladet Somar Al Naher drog till med ”Husinvandrare” enbart för att hon inte delade min åsikt i en politisk fråga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *