Sommardröm 1

Varje fredag framöver kommer jag att lägga upp en liten tokig dröm jag haft. Det första drömmen var att jag åkte båt söderut från Stockholm mot Nynäshamn. Det var sommar och sol och varmt och jag steg av en hållplats för sent.

Jag stressade runt busshållplatserna för att hitta rätt buss. Busskyltarna längs vägen stod bara några meter emellan: 115, 114, 113, 112 och till sist min buss som var 111 mot Leksand via Waldermarsudde. Den skulle jag ta norrut för att komma tillbaka mot Stockholm.

Jag minns jag klev ombord på bussen och var lite lättad, men sen vaknade jag.

Även i verkligheten tycker jag inte om bussar, eftersom det är så förvirrande med hållplatser och alla gator de stannar på. Om jag ska norrut och bussen går längs vägen öst-västlig riktning, ska jag då öka österut eller västerut för att komma norrut? Tacka vet jag tunnelbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *