Dumt MP-citat

”Miljöpartiet vill stoppa all utvinning av olja och kol…”

Carl Schlyter, kommer på Miljöpartiets hemsida med ett galet förslag som skulle krossa världsekonomin och välfärden.

Det är inte särskilt smart att stoppa utvinningen av 83 miljoner fat olja per dag, eftersom det inte finns någon fungerande ersättning. Att stoppa all olja och kol helt idag skulle sabotera samhället och dessutom omöjliggöra välfärd för fattiga länder eftersom det skulle bli energibrist.

Att på sikt minska konsumtionen av olja är dock nödvändigt, eftersom peak oil troligen ligger någonstans vid 85 miljoner fat/dag. Men att stoppa all utvinning vore vansinne! Att underlätta för alternativ energi däremot…

Miljöpartiet menar väl, men förstår som vanligt inte riktigt konsekvenserna av deras politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *