Jagad av oljeplattform

Jag hade något av en mardröm där jag var upp vid sommarstugan med föräldrarna i Dalarna. Vid strandkanten i den hyfsat lilla sjön stod en stor och farlig oljeplattform med fyra ben. Den hade letat färdigt efter… ja, människor kanske… så nu fick den syn på mig och började gå upp på land. 

Oljeplattformen hade fyra ben och benen var gjorda av stålprofiler, sådana som man bygger broar och tak i stora sporthallar av, men benen var ganska rörliga för det. Istället för hud var det stålgaller som täckte själva profilerna under. 

Det var vinter, men ingen is på sjön. I alla fall var det en del snö och jag stod uppe vid grusvägen och började rusa mot ett sånt där vattenrör som man har under vägar som ska korsa en bäck. Det här röret låg längs med i ett dike mellan vägen och hustomten. Min tanke var att gömma mig i röret. 

Sen kom jag på att där kunde jag bli en sitting duck, alltså att jag sitter fast och kan inte försvara mig eller fly. 

Jag tror jag vaknade sen, eller om jag slumrade och tänkte vidare på att krypa genom röret (som inte ens var nedgrävt eller ens nedsnöat) och sen vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.