Väder-Pär för okunnig för att debattera

Jag fick nys om en urgammal Resume-artikel om hur det gick till när SVT:s dåvarande väderprofil Pär Holmgren inte våga debattera med meningsmotståndare.

– Jag fick frågan om att delta i ett seminarium. När jag fick veta att det skulle vara en debatt kände jag att jag som SVT-anställd och som bevakare av klimatfrågan på ett mer genrellt plan, inte ville ställa mig i en debattsituation mot Karlén som är akademiker, förklarar Pär Holmgren.

”Generellt plan”…? Han som meteorolog borde väl ha kunskap och mod att kunna och våga debattera.

* Kan han inte det – varför ska han då alls vara med i paneler??
* Vad gjorde han där alls för om han inte kan klara en debatt?
* Varför ska man lyssna på nån som inte anser sig tillräckligt påläst för att kunna debattera med en forskare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.