Sveriges alternativa väg till EM

Svensk fotboll mår inte bra nu, trots att 24 lag blir kvalificerade till EM 2016 i Frankrike så är det stor risk att Sverige missar mästerskapet. Sverige möter Danmark i ett play off och det bästa laget efter två matcher går till EM. Sverige måste vinna mot Danmark, ett Danmark vi inte vunnit mot på väldigt länge. Däremot finns det några möjligheter som kan påverka resultatet, möjligheter inte ens Zlatan kan göra något åt och här nedan listar jag några av dem.

Fylle-dansken gör det igen

Kommer ni ihåg EM kvalmatchen i Danmark mot Danmark 2007? Christian Poulsen slår en knytnäve i Marcus Rosenberg som faller till marken. Domaren blåser offside, Ljungberg skäller på domaren och domaren blåser nu straff och ger Poulsen rött kort. Då händer det som gjorde att Sverige kunde vinna matchen, den så kallade ”fylle-dansken” springer in på planen, ”fylle-dansken” springer mot domaren och slår till honom i ansiktet. Matchen avbryts och Sverige blev tilldelade segern med 3-0.

Inte för att Danmark har gjort det vidare bra ifrån sig, men ska Sverige ha en chans att slå ett lag bättre en Lichtenstein behöver vi något som händer. Carlsberg och den danska ölen gav oss segern 2007, behövs det hjälp från fulla danskar eller är Sverige tillräckligt bra utan?

Hur troligt är detta? Ungefär samma möjlighet som att Hamrén återanvänder sin rock.

Bendtner visar kalsongerna

Niclas Bendtner som ska är en av Danmarks största stjärnor har tidigare varit ute och slirat ordentligt. När Bendtner gjorde 2-2 mot Portugal i EM 2012 så firade dansken med att visa kalsongerna och göra reklam för Paddy Power. Bendtner tvingades böta ordentligt men blev även avstängd en match från landslaget, kan vi hoppas att Bendtner vågar visa kalsongerna i första matchen och mot all förmodan hinna bli avstängd i returen?

Hur troligt är detta? Enligt odds från olika bettingsidor är det nästan lika troligt att Bendtner visar underkläderna som att Sverige avancerar till EM. Att en möjlig avstängning ska hinna gå igenom en returmatch utan mutor i dagens fotboll ses dock som mindre troligt

Bendtner kör spelarbussen

Bendtner har inte bara haft problem att spela ordentligt när han väl spelar. Han har också visat sig haft ordentliga problem klara sig väl i trafiken. Fortkörning,  fyllekörning, olovlig körning, krascher och vandaliserade bilar är några av de problem Bendtner visat sig ha när han ska ta hand om trafiken. Visserligen är trafiken i den svenska backlinjen väldigt öppen men kan vi hoppas på att Bendtner kör spelarbussen? Eller kommer Bendtner transporteras till matchen likt Suarez blev transporterad till Barcelona?

Känns som Sverige kan få mer hjälp här än från Toivonens känsliga fot.

Hur troligt är detta? Mindre troligt.

 Guidetti gör det igen

Sverige – Danmark U21, 4-1. Kommer ni ihåg intervjun med John Guidetti efter matchen? Denna gången lyckades vi ta Danmark och det ledde senare till ett mirakulöst U21 guld. Ska Guidetti få äta upp denna intervju eller blir det en uppföljning efter Europa kvalet? Tja, Guidetti har själv inte gjort ett mål för landslaget men kunde pojkarna vinna U21 så kan nog Guidetti jiddra in ett mål mot Danmark också.

Hur troligt är detta? Med Guidetti är nog allt troligt.

Rulltrappan på Friends hakar upp sig

”Fylle-dansken” är inte bara ett danskt fenomen. Svenska supportrar har också ställt till det många gånger rulltrappebowling kan hantera fulla supportrar på ett mycket imponerande sätt. Rulltrappebowling fungerar på det sättet att hastigheten på rulltrappan ökas för att bli av med jobbiga supportrar.

Den billiga Friends Arena har självklart blivit utrustat med en mycket avancerad rulltrappa, kanske är det något vi kan bjuda danskarna på?

Hur troligt är detta? Med tanke på alla problem som Friends Arena visat så är nog denna mycket trolig.

Vi har snyggare drottning

I OS i London 2012 spelade Sverige mot Danmark i handboll. Sverige lyckades mot all förmodan vinna mot ett favorittippat Danmark. En av få saker som kan kommas ihåg från den matchen är i slutet då kommentatorn Magnus Grahn får ur sig ” Vi har högre berg, vi har snyggare drottning, vi kan åka skidor, och vi är bättre i handboll”.

För att vi även ska bli bättre i fotboll kanske vi kan hoppas på att Bendtner och de andra danskarna blir distraherade av den vår svenska drottning.

Troligt? Inte direkt, men Lustig har en gång gjort mål på Neuer.

Den danska fläskfilén

Tidigare skrev jag ett inlägg om 7 kassa orsaker för dopingbrott. Den danska grisen blir idag proppad med antibiotika vilket kan medföra resistenta bakterier i köttet. EU har i och för sig förbjudit tillväxthormoner bland grisar men med mängden antibiotika i de danska grisarna skulle det inte förvåna om tillväxthormoner även gått igenom till de som äter danskt kött, ska intag av dansk fläskfilé blir den åttonde kassa orsaken för dopingbrott?

Troligt? När det gäller Bendtner är allt troligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *