Och Vänsterpartisterna vill som vanligt förstöra samhället

Här är ett lärorikt citat från Johan Norberg om hur svenska vänsterextremister hyllat anti-demokratiska krafter i Venezuela:

”Vänsterpartiets nuvarande partisekreterare Aron Etzler hävdade att Venezuela genomgick ”världens förmodligen snabbaste demokratiseringsprocess” och att sådana förutsatte ”starka ledare”. V-ledaren Lars Ohly tyckte att Chavez var mer demokratisk än den svenska regeringen. När Chavez dog förklarade V:s utrikespolitiske talesman Hans Linde att han skulle bli saknad och hoppades att Maduro skulle ”bygga vidare på de framgångar som uppnåtts”. Vänsterjournalisten Kajsa Ekis Ekman önskade sig ”en svensk Hugo Chavez”.”

Det påminner mig om när Ohlyckan på 1980-talet förnekade att den kommunistiska diktaturen i Östeuropa var just diktatur. Kommunister lever ju i sin egen verklighet, alternativt inte förstår något av sin omvärld utan bara pratar på med kluven tunga.

Att diktator Chavez och hans hejdukar kastade oliktänkande i fängelse är tydligen demokrati enligt idioterna i Vänsterpartiet. Chavez och Maduro arbetade ju också för att lagstifta in den värdelösa socialismen i grundlagen, för att på så vis stoppa demokratin. Fattigdom och förfall trots alla oljeinkomster som Venezuela hade är tydligen ekonomisk framgång. Venezuelas korruption och familjen Chavez stölder av folket är antagligen också något som dumvänstern hyllar.

Gissningsvis blir det likadant i Sverige om Vänsterpartajet skulle få styra ensamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *