Feminismen som stoppar kvinnor

Daltandet med kvinnor kan hämma jämställdheten. Ett exempel är att kvinnor länge slapp värnplikten och därmed inte fick någon välbehövlig ledarskapsutbildning på det sätt manliga befäl fick.

Niklas Ekdals krönika i Afv är intressant:

”Vad Gudrun Schyman säger när hon ”utmanar genus­kontraktet” är att kvinnor ska ha samma utfall som mans­kollektivet haft, utan dess ansvar och risker. ­Varför nämner FI aldrig den orättvisa värnplikten, 5 procents skillnad i livslängd eller de offentliga system som håller kvinnor tillbaka?

Inget skulle göra mer åt det ekonomiska glappet mellan könen än kortare föräldraförsäkring, knuten till individen, och sänkt löneskatt. Det är inte det patriarkala systemet som missgynnar kvinnor utan det matriarkala.”

Själv undrar jag ju mest varför kvinnor skulle gynnas av alla de skattehöjningar som kommunisten Schyman och Feministiskt Initiativ vill ha. Om det lönar sig sämre för kvinnor att arbeta så arbetar de antagligen mindre och då tjänar de sämre. Varför vill feministerna försämra för kvinnor?

1 tanke kring ”Feminismen som stoppar kvinnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *