Armbandet som löser allt

Apropå det där med att polisen tycker att tjejer som går på musikfestivaler etc ska ha ett armband där det står ”Tafsa inte” kommer här en idé på en fortsättning:

Goda råd är billiga

Här kommer mitt: Polisen borde förse alla politiker och lobbyister och alla besökare och affärsidkare under Almedalsveckan med särskilda armband med påskriften ”Polis – avspärrat #spränginte”. Det kommer att avskräcka alla potentiella terrorister, självbombsmördare och attentatsmän och kvinnor att ta sig till Visby.

© vladimir oravsky

Om vi återgår till tafsandet en stund undrar jag: Även om ett pervo skulle bry sig om armbandens budskap så betyder väl eventuell avsaknad av armband att det i så fall är fritt fram? Nu gör ju armband förstås inget till, för de äckel som tafsar i trängseln i publikhaven bryr sig inte om armbanden, de vet redan vad de inte får göra, det kan vara mörkt och svårt att läsa armbanden, etc.

Skulle det funka kan väl alla ha en massa armband på sig hela tiden och vips har all brottslighet upphört, både i Almedalen och på alla andra ställen. För första gången i mänsklighetens historia. Och så billigt och enkelt sedan.

Hur naiv får en polis eller två bli?

Är nästa förslag att skicka ned armband till Irak och Syrien för att det ska bli fred?

Förresten, varför är det bara på musikfestivaler det blir våldtäkter och tafsande? Det händer ju inte precis på till exempel hockeymatcher eller teaterföreställningar?

Är det verkligen bara en slump att det var på en spelning med den hatiska sexisten Zara Larsson som någon i publiken våldtogs? Hon generaliserar som en nazist, hatar som en kommunist, hetsar som en extremist. Sen händer det hemska saker på publikområdet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.