Peak oil gör klimatsatsningarna mindre skadliga

Drygt 60 procent av energibehovet kommer från oljan har jag läst. Samtidigt verkar produktionstoppen på olja (= peak oil) har nåtts någonstans kring 85 miljoner fat olja per dag (även om vissa på KTH tror det kommer att bli mycket lättare att hitta olja).

Med tanke på hur beroende vi därmed är av oljan så är ju de klimatsatsningar, som innebär att vi minskar konsumtionen och beroendet av fossila bränslen, bra.

Dessutom, en stor del av vår konsumtion av oljeprodukter göder diktaturer och sexistiska länder. Viktigt därför att producera mer av de energityper som är bättre än råolja.

Pengarna som satsas på klimatet är likt vissa andra miljöåtgärder ibland bortkastade eller missriktade, vilket jag skriver om under etiketten miljöbluff. I 114 år har klimatalarmisterna ändrat sig huruvida det är kallare eller varmare klimat på gång.

Ursäkten (skräckpropagandan om) att vi måste minska mängden CO2 i luften för att rädda världen är överdriven, utifrån hur komplext klimatet är och hur mycket klimatet förändrats innan människan började med koldioxid.

Om klimatåtgärderna minskar påverkan på klimatet så är det bra, men om dessa investeringar dessutom hjälper oss stävja peak oil, och den kommande bristen på olja och/eller dyrare olja, så är det bättre.

Men det ursäktar förstås inte felsteg som när vissa miljövänner töntigt nog hävdade att isen på Nordpolen höll på att helt försvinna etc.

Och de onödiga felsatsningar, regleringar och skatter som görs i klimatets namn är också upprörande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *