Värsta bibelfiguren?

Om man skulle ranka de bibliska figurerna Gud, Jesus, Moses och Onan – var skulle då Onan komma?

I sin egen hand!

2 tankar kring ”Värsta bibelfiguren?

  1. Carl Hult

    Värsta figuren ur Bibeln? De är alla värstingar! Lots döttrar som super honom full och våldtar honom för att föra släkten vidare, Moses som genom gud sänder plågor till ett helt folk bara för att hans lilla följe av fåraherdar ska få lämna Egypten, David som skickar ut en man längst fram i armén för att dödas bara för att David blivit förälskad i den andre mannens fru, Aron som lät döda hela städers befolkning för att hans gud hade bestämt att Arons folk skulle bo där istället.

    Är detta föredömen för oss alla? Onan är nog den trevligaste och mest normala figuren i hela den !#%# boken.

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Ja, det är märkligt att så många i bibelsagorna kan bete sig så illa och ändå vara ”populära” hos religiösa, medan Onan som inte skadade någon eller var elak fungerar som en negativ symbol för vad man inte får göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.