Domedagen är inte på väg

Nojan kring den inte speciellt farliga pandemin svininfluensan är en sak, att tro på världens undergång (hur nu det definieras) är en annan.

Domedagsprofeter har alltid funnits och de har hittills alltid haft fel. Bland många galna profetior märks att vissa tidigare trodde att världen skulle gå under 1996, men det blev som bekant inget världskrig då.

Därför tvingades domedagsprofeterna ändra sig och 1999 och millennieskiftet blev det nya undergångsåret istället. Domedagsprofeterna hävdade att självaste Nostradamus (eg. en usel fransk astrolog, läkare och diktare som tolkas likt fan läser bibeln) spått det.

Pajasen Nostradamus har ju aldrig haft ett rätt (såvida man inte vantolkar och ändrar det han skrev, förstås).

Jehovas Vittnen förutspådde jordens undergång någon gång på 70-talet, mest för att kunna värva medlemmar snabbt, antar jag. Men när det inte blev någon undergång så tappade de medlemmar snabbt.

Nuförtiden väljer domedagssekter därför ofta att säga att de ser tecken på att ”det är nära”. På så sätt behöver de inte få fel, utan kan skjuta upp domedagen i evigheter. På så sätt är det lättare att oroa människor och få betalande medlemmar.

Nu är det tydligen 2012 världen ska gå under. Cornu skriver en hel del om hur Survivalister gör för att överleva domedagen och har fler länkar till 2012:are.

Vilket årtal väljer domedagsprofeterna och sekterna därefter?
Och vad har de för ny galen ursäkt för att oja sig likt Krösa-Maja?

Visst blir vi alla lyckliga i vår egen tro, så om någon vill tro att världen går under så får dem ju det.

Men vore det inte bättre om folk klippte sig, skaffade sig ett jobb och levde i nuet istället för att oroa sig för en undergång troligen aldrig kommer under vår livstid?

Själv tror jag aldrig på undergången, och jag tror inte jag ska vaccinera mig för svininfluensan heller. Läste att kanske bara 50% av de som vaccinerar sig verkligen är skyddade. Och barn och gamla kanske också blir oskyddade.

Grattis till de företag som tjänar pengar på att myndigheterna ska ge folket ett vaccin vars bieffekter liknar om den sjukdom den ska skydda mot.

Det är en galen värld vi lever i.

Men vaccinera dig om du vill, det kanske är värt det trots allt.

2 tankar kring ”Domedagen är inte på väg

 1. mikael

  Vi bygger skyddsrum på Kinnekulle och alla är välkomna på världens gratisfest! Initiativet heter swEden 2012 och vår första station heter Q1.

  Alla som vill får ett rum och mat i Vara gratis, mot att ni hjälper till med det ni gillar och är duktiga på.

  Världsartister som Bruce Springsteen och Bono kommer uppträda för alla arbetare i vår ”arbetarstad” Vara kommun…..

  Läs dagboken på http://www.varaloppet.se

  Kramar Mikael

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.