Dagens dumbommar

”Vår forskning visar att målet för 2050 måste vara att minska de globala utsläppen till så nära noll som möjligt. Dessutom måste de rika länderna i världen (G?8 och EU) ta på sig bindande utsläppsminskningar som överstiger 100 procent, redan 2020–2030, för att kompensera för de fattiga ländernas behov av att öka utsläppen på kort sikt. Detta kan göras genom investeringar i utsläppsåtaganden utanför landets gränser. ”

Det och en massa annan strunt skriver Pajas McGlade och Token Rockström i DN.

SLUTSATSER:

  1. Genomförs ens lite grann av de här orealistiska galenskaperna så kommer Västvärldens ekonomier och välfärd att missgynnas enormt. Köp därför tillväxtmarknadsfonder som Skagen Kon-Tiki och tjäna pengar på eländet!
  2. Att minska globala utsläpp av, förmodar jag, koldioxid till noll innebär i sig slutet på samhällen, välfärd och trygghet. Detta eftersom det tyvärr saknas tillräckligt bra ersättare till kol och olja. Det hjälper alltså inte mänskligheten att minska utsläppen till noll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *