Självmotsägande Özz Nûjen och Soran Ismail

Nä, precis. Kräver man likt Özz Nûjen och Soran Ismail att få vara nationalistiska och definiera vilka som här till sitt folkslag och vilka som inte gör det måste andra få det också.

”Utan att tveka definierar Ismail sig själv och sina blivande barn som kurder, en identitet som han uppenbarligen anser överförs via blod och gener. Trots det har han svårt att förstå hur Jimmie Åkesson och hans kompisar värnar om sitt blod och sina gener och deras, som de ser det, kulturella särart.

 

Om man själv vurmar för sitt folkslag bör man i konsekvensens namn också låta andra göra det.”

Dessutom brukar ju Özz Nûjen och Soran Ismail vara emot nationalismen. Ja, inte när det gäller kurder och Kurdistan förstås, bara alla andra. Som svenskar som gillar Sverige. På så vis framstår Özz Nûjen och Soran Ismail som självmotsägande dubbelmoralister eller något. Inget att ta på allvar längre. Å andra sidan varför skulle någon göra det när de är komiker? Är det inte konstigt att somliga tar vissa komiker på större allvar än politiker som de bara skrattar åt eller inte vill lyssna på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *