Inkonsekvensus Isrealis

Först… Hamas skjuter en massa raketer rakt in i Israel trots att de vet att israelerna med all rätt kommer att slå tillbaka. Ingen i media bryr sig. Inga demonstrationer för fred.

Sen… Israel slår tillbaka mot de raketsjutande judehatarna Hamas, vars grundskrift är nästan lika rasistisk som Adolf Hitlers bok ”Mein Kampf”. Media rasar, demonstrationer ”för fred” i muslimska länder, och vänstervridna politiker kräver att israel stoppar anfallen.

Är detta konsekvent?
Varför är det så många på vänsterkanten som så gärna stöder rasistiska organisationer som Hamas?

8 tankar kring ”Inkonsekvensus Isrealis

 1. Adrian

  Jag tror det har att göra med att Israel på drygt en vecka har dödat kring 400 människor och skadat, ja, vad kan det vara, 2000 människor. Det är svårt att missa.

  Hamas raketer har dödat 19 människor under 8 år, alltså högst sporadiskt. Jag tror nog att att svensk media rapporterade om de flesta av dessa dödsfall men du brydde dig nog för lite för att minnas det.

  Att människor demonstrerar i dessa dagar beror nog på att palestinierna är de ockuperade och förtryckta i denna konflikt.

  För att få israeliskt medborgarskap måste man vara judisk. Låter lite rasistiskt i mina öron. Varför är det så många på högerkanten som så gärna stöder rasistiska länder som Israel?

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Du har en del poänger i det du skriver. Och jag förnekar inte att Israel använder övervåld, och att deras mur bitvis står på områden som inte är deras. Men Hamas visste att Israel skulle svara med övervåld, för det gör de alltid. Ändå sköt Hamas raketer. Det ger Hamas en del ansvar för alla döda Palestinier, varav de flesta inte är civila utan Hamas-medlemmar.

  Hamas vill utplåna hela staten Israel. Israel vill endast ha judar som nya medborgare. Är inte det en väldig skillnad om vi pratar rasism och ondska?

 3. Adrian

  Jag är som du övertygad om att Hamas visste att Israel skulle svara med övervåld. Samtidigt vet Israels ledare att Hamas efter det våld vi ser nu kommer att få mer stöd och vara starkare än någonsin – och därmed är de delvis ansvariga för Hamas raketbeskjutning. Och vi kan diskutera vem som är ansvarig för våldet i all evighet. Men faktum kvarstår – palestinierna är ett ockuperat folk och så länge de fortsätter att vara det kommer våldet att fortsätta.

  Hamas är inte lika skickliga på PR som israelerna är. Du tror inte att ett flertal israeliska folkvalda politiker vill utplåna och deportera palestinierna?

 4. Elakingen Inläggsförfattare

  I Israel finns det alla möjliga människor. I parlamentet finns det mig veterligen ett arabvänligt parti som vill förbjuda staten Israel. Vore Israel verkligen ett rasistiskt land skulle det inte gå an.

  Men det finns säkert också vissa enskilda personer och små extrema partier som vill driva bort alla palestinier från hela området, vilket dock lyckligtvis är undantag och skiljer sig därmed från Hamas hatiska grundtext. För Hamas är ju ingen liten enskild företeelse.

 5. Adrian

  Oj, det partiet känner jag inte till… Va heter de?

  Rasism i Israel är ingen enskild företeelse heller. Detta är taget från den israeliska tidningen Haaretz:

  ”Among Jewish respondents, 55 percent support the idea that the state should encourage Arab emigration from Israel and 78 percent oppose the inclusion of Arab political parties in the government. According to a Haifa University study, 74 percent of Jewish youths in Israel think that Arabs are ”unclean.””

  Som sagt – vi kan diskutera vem som är värst på många olika sätt. Men faktum kvarstår fortfarande – palestinierna är ett ockuperat folk och konflikten fortsätter så länge de fortsätter vara det.

 6. Elakingen Inläggsförfattare

  Och frågar du palestinier säger de minst lika rasistiska saker.

  Jag vet inte vad partiet heter, hörde om det en gång i en debatt på TV.

  Gonatt!

 7. Jocke

  Det ar bara Palestiniernas land som det skall brakas om i all evighet. Tank pa alla folkforflyttningar genom historien, Sudettyskar, Ungrare (ut ur Tjeckoslovakien). Polacker som flyttades vasterut. Historien ar full av etsik rensing. Trots detta har fred uppnatts och ofta aven tolerans. Araberna gor tolerans omojligt da den dom kommer fran forre detta Palestinskt omrade aldrig blir medborgare och hanvisas till flyktinglager generation efter generation.

  Israel utgor 0.5% av landmassan in mellanostern och ar den enda demokratin (joda aven muslimer med medborgarskap har rostratt). Det ar det enda land i melanostern dar kvinnor har fulla och lika medbrgliga rattigheter som man. Det ar det enda land i mellanostern dar det ar lagligt att vara gay.

  Nu forsvarade jag Israel ganska duktigt darfor vill jag tillagga att jag inte tycker att allt Israel gor ar bra. Men att visa sig svag och inte reagera vore ett misstag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *