Sanningen finns inte där ute

Bloggen Märkligheter har ett mycket läsvärt och underhållande inlägg om  människor som bestämt sig för att tro på att till och med påhittade böcker är verkliga. Som många andra gånger handlar det om det här med rymdvarelser och statliga konspirationer mot vanligt folk.

Jag gillade Arkiv-X och såg de flesta avsnitten. Men fiktion är en sak, och när folk tror att påhitt är verklighet så blir det tragikomiskt. Läs nedan det Clas Svahns skriver om hur en författare till en påhittad historia fick ”troende” på halsen!

Författaren till boken Alternative 3, Leslie Watkins, har berättat hur han själv blev uppringd av en tydligt upphetsad och mycket orolig man som hade läst boken. När Watkins försökte få mannen att förstå att det han hade skrivit bara var en roman fick han till svar att Watkins hade varit mycket modig som vågat skriva den men att han givetvis inte kunde göra annat än förneka allt eftersom han nu var utsatt för påtryckningar av den brittiska regeringen och CIA.

Mannen ställde också en fråga: ”Vad säger du då om Brian Pendlebury – har du hittat på honom också?” Watkins fick fundera en stund innan han kunde dra sig till minnes den 33-årige elektronikexperten från Manchester som, enligt boken, nu skulle leva och bo på Mars. ”Han var bara något som jag hittade på”, svarade Watkins men fick ett snabbt svar från mannen som ringt upp. ”Nu vet jag att du ljuger. Jag har talat med hans far!” Det visade sig att mannen i telefonen hade hittat en man vid namn Dennis Pendlebury i telefonkatalogen och ringt upp honom.

Och det blev beviset: ”Det var riktigt jäkla hemskt. Jag märker hur rädd du är men Dennis Pendlebury… han var så rädd att han inte ens kunde erkänna att han hade en son vid namn Brian,” sa mannen till Watkins som därmed inte längre hade något kvar att säga.

SLUTSATS: Där känslor och tro går in, går förståndet ut.

Sanningen finns inte där ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *