Venezuela förstörs inifrån

Förstörandet av Venezuela pågår tyvärr för fullt:

* Demokratin monteras ned. Radiostationer stängs samt valdistrikt och vallagar ändras.

* Företag beslagtas och stjäls av staten, allt från ris och kaffe till råvaror. Statliga bolag och brist på marknadsekonomi är en kombination som gör att det i regel blir brist på kompetens och resurser att kunna producera tillräckligt. I Afrika sedan länge, precis som snart i Venezuela.

Det här är resultatet av kommunism förklädd som socialism. Läs och lär vad Rikard Westerberg skriver, t.ex:

Enligt tidningen Newsweek har en miljon venezuelaner, många av dem högutbildade, flyttat utomlands i takt med Chávez alltmer repressiva politik. Baslivsmedel börjar bli svårt att få tag. Trettioprocentig inflation och prisregleringar sätter sina spår.

Demokrati, frihet, marknadsekonomi och fred. Det är vad varje land behöver.

Men presidentsvinet tillika maktkåte halvdiktatorn Hugo Chávez verkar inte vilja låta Venezuela få mycket av det. Och då går det illa.

3 tankar kring ”Venezuela förstörs inifrån

 1. chico

  ”Demokrati, frihet, marknadsekonomi och fred”
  3 av 4 håller nog alla med dig om, marknadsekonomi kan alltid diskuteras.
  Ständigt allt tjat om att Chavez är diktator, vad jag vet vinner han val- o borde därmed anses vara demokrat…eller…

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Som sagt: Radiostationer stängs samt valdistrikt och vallagar ändras. Lägg till den hårdföra och hotfulla propagandan. Chavez är precis som Putin & co ingen riktig demokrat, men fortfarande populär hos många och ännu ingen fullständig diktator.

 3. Ulven

  Tja, Hitler vann också ett val, och Chavez har ju rätt länge varit inne på samma bana. Successivt inskränka demokratin, hetsa mot ett fiktivt hot och rusta upp mot sina grannländer. Det är nog bara en tidsfråga innan han börjar bygga motorvägar :D.

  Hitler var också populär hos stora massor och hade mycket väl kunnat vinna ett par val till, speciellt om han fick organisera dem själv. Det är mest kapaciteten som skiljer sig, ondskan är densamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *