Helt fel i 114 år

”For at least 114 years, climate “scientists” have been claiming that the climate was going to kill us…but they have kept switching whether it was a coming ice age, or global warming.”

114 år av galenskaper från domedagsprofeter inom klimatrörelsen alltså. Läs och förundras över hur miljövännerna(?) hela tiden byter sida från varmt till kallt och tillbaka till varmt. Allt för att kunna skrämma folk och få uppmärksamhet, eller också är de bara välmenande.

I  vart fall inte konstigt att de ändrar sig, för dem har ju haft fel hela tiden.

Och skulle dem få rätt så blir det ju längre somrar i Sverige…

TILLÄGG: På 80-talet trodde folk, media och många forskare att skogen skulle dö p g a försurning. Länge gavs inget utrymme i media åt skeptiker till hotet, och forskare som ifrågasatte riskerade att gå miste om anslag, få karriären hotad och anklagades för att stå på bilismens och utsläppens sida.

DN skrev tydligen att ”gift kommer döda den svenska skogen.”
”En långsam atombomb” beskrevs det även som av andra. ”Kollapsen kan komma på några veckor”.

Men av det blev det naturligtvis intet.

Kanske blir det samma sak med det s k koldioxidhotet mot klimatet och den debatten. Få kritiska röster har fått höras i media, och forskare riskerar att hamna i blåsväder om de avviker från den gängse uppfattningen samt anklagas för att vara ”köpta” av oljebolagens sida.

Om 10 år är nog läget helt annorlunda. Men då har domedagsprofeterna ändrat sig igen och skrämmer folk med ett nytt eller nygammalt hot.

Precis som de alltid gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *