Inte som min syster

Jag ser just nu lite på den hemska dokumentären Inte som min syster. I Syrien finns det tydligen så maktkåta gubbar att de är beredda att döda för att kunna få kvinnor lydiga.

En man gjorde en liknelse mellan att knivhugga en kvinna (ex sin dotter) och skära bort ett sjukt finger från sin hand!

Undrar om det är kulturen, samhället, religionen, psykiska störningar, dålig barndom, hjärntvätt, droger eller kombinationer av detta som ligger bakom att man behandlar och betraktar kvinnor så fruktansvärt illa.

Undrar varför vissa män är så desperata för att få bedriva incest i form av kusingifte? Ok, det är egentligen inte incest, kusiner får rent juridiskt gifta sig även i Sverige. Men det kan inte vara vettigt rent genetiskt eller socialt att tvinga folk till sånt.

I dokumentären hade en 13-årig tjej blivit bortgift med sin s k kusin och nu som fjortonåring var hon nybliven mamma. När en man över 18 år har sex med någon under 15 år kallar vi i Sverige det för pedofili, vidrigt lagbrott och våldtäkt alternativt sex med minderårig. I Syrien är det tydligen normalt och lagligt!

Och hur kommer det sig att människor i Syrien och andra länder beter sig likt vandrande cancersvulster när de tror och anser att ett ”hedersmord” förbättrar familjens heder?
Att döda eller misshandla en oskyldig släkting är väl bland det mest skamliga man kan göra?
5-6 månader i fängelse blir tydligen den patetiska domen för att döda familjemedlemmar i Syrien om man kan skylla på att man var maktkåt och ville ”rädda” familjens ”heder”.

Det är en galen värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.