Döm inte folk efter det yttre

För en handfull år sedan ledde två spännstjärtar vid namn Noppa och Danne ju-jutsu träningen för de med gult bälte i den lilla klubben Stockholm City Ju-Jutsu Klubb på söder. Tyvärr gjorde de misstaget att tro att de kunde ”se” hur pass mycket folk kämpade. Det kunde de inte alls. 🙁

Resultatet blev att somliga slötränade, medan de kaxiga instruktörerna helt omotiverat skrek som galna på andra som som jag som redan gav allt. Fiasko! Det är ju för fasen inget militärläger heller?!

Sen fick jag, som t.o.m. instruktörerna tyckte kunde alla tekniker, inte fortsätta och gå vidare i träningen eftersom de s.k. instruktörerna hade ”sett” att det inte kämpats på tillräckligt aggressivt. Någon liknande kritik framfördes inte en enda gång av de duktiga instruktörerna (Patrik Pierd och nån tjej) som gruppen hade terminen innan.

SENSMORAL: Du måste vara ödmjuk när du ska döma andra människor. Du kan INTE titta på någons ansiktsuttryck och sedan vara säker på huruvida personen tar i eller ej, eller hur denna mår. Det är alldeles för individuellt. Har du fel då slår kritiken fel och du beter dig illa.

Och att komma med falska anklagelser samtidigt som man blånekar och hävdar att man är så duktig på att se sånt blir bara pinsamt. Och det leder till att folk som jag och andra blir sårade.

Ingen riktig ledare lever i en fantasivärld. De klarar till skillnad från Noppakai och Daniel av att ha en seriös dialog. Sista gången jag pratade med Noppa var det som att prata med en brevlåda. Det spelade liksom ingen roll hur jag berättade att jag gett allt, jag nådde honom aldrig rent intellektuell på den punkten.

Och som en grammofonskiva hakade han upp sig på att man måste vara aggressiv när det gäller självförsvar. Det var ingen som ifrågasatt det, så varför sa han det om och om igen?

Hur de skrek på mig på träning och sedan stoppade mig med från att fortsätta kändes som mobbning. 🙁

Jag litar mycket mer på omdömet hos instruktörerna jag hade säsongen innan, för de verkade leva i samma verklighet som jag.

Föga förvånande såg jag sist jag tittade på sajten scjjk.se har att Danne & Noppa inte ledde gruppen med gult bälte längre.

Bra, då återstår väl bara att få bort allt tåludd från golvet som det ska ”förnedringsbrottas i pyjamas” på…

Annars är Stockholm City Ju-Jutsu Klubbs självförsvarssystem väl värt att prova på. Grepp som ska funka ute på gatan, inte nödvändigtvis på tävling.

Nu muntrar vi upp oss med en rolig kampsportsbild:

Kampsportskisse

(Detta inlägg uppdaterades 20 augusti 2011)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *