Troligen har Mehdi Ghezali fel i huvudet

En från början vanlig kille från Örebro fick plötsligt för sig att bege sig till de mest extrema kvinnofientliga trakterna i världen.

Efter 930 dagars fångenskap på Guantanamobasen 2002-2004 kommer Mehdi Ghezali hem till Sverige och kan inte förklara mer vad han gjorde i Afghanistan än att han umgicks med ”vänner”. Inga detaljer gav han.

Att som Örebroare lyckas bli arresterad tillsammans med talibansvin ”i strid” är bara det helt sanslöst. En normal människa beger sig inte till skurkstater i krig hur som helst.

Nu när flera svenska medier uppger att han återigen arresterats mitt bland misstänkta terrorister och jihad-litteratur så tänker jag: Kan blixten slå ned på samma ställe två gånger?

Jo, om man har en åskledare. Och Mehdi Ghezali verkar bildligt menat ha en sådan i skallen.

Det kan inte vara en slump att han blir inblandad två gånger. En normal människa skulle ju ha undvikit att likt Ghezali, som enligt uppgift fortfarande regelbundet träffar talibaner, exfångar som han lärde känna på Guantanamolägret, fundamentalister och andra extremt umgänge i kvinnoförnedrande stater.

SLUTSATS: Troligen har Mehdi Ghezali fel i huvudet. I bästa fall är han det Lenin skulle ha kallat ”nyttig idiot”, alltså en person som menar väl men som stödjer en sak mest för att denne inte förstår bättre. I värsta fall är Mehdi Ghezali en avskyvärt terroristkräk, som förtjänar att aldrig återse sin så kallade familj.

10 tankar kring ”Troligen har Mehdi Ghezali fel i huvudet

 1. Jesus

  De som har fel i huvudet är de som släppte honom fri. När han släpptes från Guantánamo sa jag till fru och grannar: ”Han kommer tillbaka”. Så rätt jag hade!
  Hoppas han ruttnar i fängelset nu.

 2. Peter Pan

  Så sant. Oavsett om han är terrorist eller ej (och det kan ingen av oss faktiskt veta) så är han uppenbarligen en jubelidiot. Att resa runt i mellanöstern utan giltiga resedokument är riskabelt för den mest oskyldiga människan i världen. Att göra det om man är en f d terroristmisstänkt… ja, jag är mållös.

 3. Sayf-al-Islam

  Inshallah om 50 år sverige är muslimsk! Vi ska starta 1000 Göteborg och 10000 Gottsunda! 100000 mehdi gezali väntar på att dö för islam! Underkasta er islam eller dö!

 4. Max Sohl

  De som har fel i huvudet är människor som uttalar sig om saker de inte vet ett jota om. Huruvida Ghezali gör det är svårt att avgöra men i ditt fall är saken klar – spola tramsandet och greja substans!

 5. Jelly-Roll

  Förklara för mig hur den där stackars Ghezali kan uppbåda ett sådant fulltständigt otroligt hat ( a la der Stürmer ungefär) hos så många bloggare? Hans flygresa till Sverige är ju kaffepengar. Många skjuter in sig på att han går under benämningen ”svensk”. Min teori är att många svenskar nu för tiden känner sig så tillplattade att hela deras liv går ut på att hitta utlänningar som de kan tvåla till. Varför börjar de inte älska i stället för att hata?

 6. Elakingen Inläggsförfattare

  Max Sohl: Tack detsamma!

  Jelly-Roll: Ghezali är hatad eftersom han umgås med kvinnohatande terrorister. Hur svårt är det att fatta?

  Sayf-al-Islam: Du får fel i din profetia, för Sveriges muslimer är i allmänhet rätt snälla och förståndiga. Några frustrerade kids som bråkar förändrar inte på det.

 7. Johan L

  Jag är rätt hundra på att jag skulle blivit terrorist på mindre än 930 dagar. Troligen hade det räckt med 50-60. Kanske ännu färre.

 8. Il Padre

  Sayf-al-Islam en idiot till? Får man kanske bjuda på en biljett till Dera Ghazi Khan där Ghezali greps? — Jojo, det är ingen som vid det här laget tvivlar på att de största och flesta idioterna styrs av okända krafter och frapperande ofta tillber en profet som om han levde i nutid på samma vis som han gjorde enligt Koranen och kom till väst omedelbart skulle gripas som misstänkt för övergrepp mot barn. Såna där våta drömmar om islam skriks ut i London också, men Sverige kommer aldrig acceptera att hamna lika illa till som Storbritannien gjort vilket förklaras med det forna brittiska imperiets historia. Personligen tror jag att the Muslim Era is over i alla demokratiska länder som naturligtvis inte kommer tillåta att en totalitär, religiös kraft tar över något parlament. Läget i Sverige är dock mycket mycket allvarligare än vad den politiska korrektheten tillåtit oss vanliga förstå. Förhoppningsvis blir dimmorna nu helt skingrade. Tänk på att det gäller våra barns och barnbarns och kommande släktleds framtida liv!!!

 9. Marco

  Sayf-al-Islam:Har du glömt hur mycket stryk ni fick vid Poitiers 732? Har du glömt hur myket stryk ni fick vid Kosovo polje 1389?(där den Serbiske riddaren Milos Obilic slaktade den Turkiske Sultanen Murat som en gris) Har du glömt hur mycket stryk ni fick vid Granada 1492? Har du glömt hur mycket stryk ni fick på Malta 1565? Har du glömt hur mycket stryk ni fick vid Lepanto 1571? Har du glömt hur mycket stryk ni fick vid Wien 1683? Har du glömt hur mycket stryk ni fick i Bulgarien 1877?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *