Kommunismen ledde till massmord

En f d förblindad kommunists bekännelser på Newsmill har ett och annat att lära om vad kommunismens kreatur Röda Khmererna gjorde i Kambodja.

Bifogar ett långt citat nedan – men läs gärna hela via länken ovan.

Det är sant att varken Myrdal eller jag såg några avrättningar. Det vore ju märkligt om de visat oss det. Men vi har en skyldighet att sätta in det vi ser i ett sammanhang. Det fanns uppgifter från många oberoende flyktingar om enorma övergrepp. Vi borde varit kritiska – det räcker inte med att bara rapportera det vi såg – då blir ju reportaget som de som besökte ett uppvisningsläger nazisterna hade under kriget. I det reportaget beskrevs lägret som en semesterläger. Reportern var naiv och vi var naiva i Kambodja för 30 år sedan.

I Myrdals artikel verkar det som en kontroversiell och öppen fråga om det pågick omfattande övergrepp och mord i Kambodja under Pol Pot. Vad sägs om dokumentationen i Tuol sleng med ca 140000 döda och många vittnen? Vad sägs om de andra fängelserna som hittats (och som de ljög om när vi var i Kambodja)?

Vad sägs om uppgifterna om ca 1,6 miljoner döda, varav 500.000 avrättade. De är beräknade av Ben Kiernan m.fl. och finns noga redovisade i ”The Pol Pot Regime”. Ca 25 % av befolkningen har dött i de byar som undersökts. Till detta kan fogas utgrävningarna av massgravarna och där man gjort vad man kan för att skilja dessa från de som dött av USAs bomber. Detta finns noga redovisat i ”After the killing fields” av Etcheson.

Har Myrdal läst dessa arbeten? Hur kan man avfärda dem?

Att folk skulle ha svultit ihjäl om man inte utrymt Pnom Penh är en av många förklaringar vi hört. Myrdals vän Ieng Sary som är åtalad säger att han inte visste om den och skyller på Pol Pot. I verkligheten dog oerhört många, man släpade ju t.o.m. ut sjuka och döende från sjukhuset och man tömde alla städer – inte bara Pnom Penh. Det låg ideologi bakom. Vid själva utrymningen dog 20.000 människor och därefter kom alla dödsfall av svält och umbäranden. Röda khmererna lyckades inte ens med sin målsättning att öka risproduktionen kraftigt. I ett bördigt land skapade man svält.

Vi såg inga svältande. Vi reste längs huvudvägarna där ”basfolket” som behandlades bättre bodde. Inga avvikelser från de röda khmerernas resrutt kunde göras.

I ett annat debattinlägg avslutar en viss Ingelstad med en sanning:

68-vänstern var ett illusionernas fyrverkeri, som efterlämnar en varaktig odör.

Så är det, och än idag lever många kommunister och socialister i en illusion där kommunismen är rättvis och snäll och allt hemskt i hela världen är USA:s fel.

2 tankar kring ”Kommunismen ledde till massmord

  1. Carl

    Myrdal fortsätter att vara den där papegojan som Claes Malmberg kallade honom för i TV för några år sen när det handlade om Tibet och Kinas övergrepp där. Börjar bli lite trött på honom. Vissa saker han kommer med låter riktigt vettiga men så slår han till med dessa verbala uppercuts så att man får problem med att ens tänka på vad det var han egentligen ville ha sagt.

    Men så är han ju en produkt av smygfascisterna Gunnar och Alva Myrdal. De som fick oss att införa anstaltsliknande skolor efter ett besök i USA.

  2. jag

    helt opartisk påstår jag att denna läraren är ett jävla kukhuvud. visst är det ett intressant experiment men det bevisar mer om ungdomars psykologi och studier än om varför socialismen fungerar eller inte. precis som alla andra amerikaner sitter han på ett faktum han har lärt sig och inte vet något själv. att han är lärare ger honom ingen jävla trovärdighet alls. Och att du citerar detta utan någon form av källkritig är helt sjukt jävla tragiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *