Vem är förrädare?

Jag råkade dansa in på en arg diskussion om hur den gamla halvkommunisten och numera ekonomen Klas Eklund ogillar vissa frågor från folk som är skeptiska till att det är människans fel att klimatet förändras.

”Men den där taktiken – att stövla in på ett möte om ett visst ämne, ställa provokativa frågor utifrån en helt annan politisk dagordning och därigenom försöka kidnappa mötet – det var den som plötsligt fick mig att minnas sektstriderna i yttervänstern för 35 år sedan. Just den taktiken har använts av otäcka grupper också på den yttersta högerkanten – att inte lyssna på meningsmotståndaren utan bara försöka provocera och proklamera att han är förrädare, alternativt korrumperad eller idiot.”

Lustigt att Klas Eklund menar att det är extremister som kallar meningsmotståndare för förrädare. Ekonomipristagaren Paul Krugman blir därmed en extremist! För han skriver ju att hans meningsmotståndare begår förräderi.

Men om man nu ska döma människor utifrån deras retorik, ska kändisekonomen Paul Krugman placeras på den yttersta höger- eller vänsterkanten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.