Intellektuell man vägrade könsneutrala pronomen – blev jämförd med Hitler

Veckans töntar är de som jämför professor Jordan B Peterson med Hitler, eller åtminstone att inte ta avstånd från honom med att inte ta avstånd från Hitler. Att universitet kan innehålla sådana rädda PK-muppar. Läs gärna det Ivar Arpi skriver om Jordan B Peterson och hur han räddar unga män från genustramset.

”Efter detta blev han ökänd som transfob i Kanada, och har varit nära att bli av med jobbet som professor på universitetet i Toronto eftersom han inte vill använda studenters föredragna pronomen. Men hans Youtube-videor har blivit virala – med fler än 150 miljoner tittare. Hans varning om de destruktiva konsekvenserna lagen skulle kunna få för det fria ordet kritiserades av många, och nyligen blev Lindsay Shepherd, en lärarassistent på Wilfrid Laurier University, varnad för att hon under en föreläsning spelat upp ett Youtube-klipp med Peterson. Att kritisera C-16, som Peterson gör, jämfördes av de överordnade som konfronterade henne med det Hitler gjorde. Att spela upp ett klipp med Peterson, för att studenterna skulle få höra flera sidor av saken, var detsamma som att inte ta avstånd från Hitler, menade en av professorerna i sin kritik av Shepherd.”

C-16 är alltså en kanadensisk lag som förbjuder diskriminering på grund av könsidentitet. En välmenande lag, men vi kan ju inte hitta på våra egna genus. Kön är något biologiskt, könsidentitet är även något socialt. Du har det kön du har oavsett hur det känns eller vad du tror.

En av Petersons slutsatser är att du ska ta ansvar för ditt mörker som en man, istället för att försöka utrota din manlighet som en PK-mupp och genusfjantande feministnormativ CIS-flata.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *