Pascalidou argumenterar emot sig själv igen

Alexandra Pascalidou har å ena sidan alltid argumenterat för att även flyktinginvandring lönar sig för de är också välutbildade. Å andra sidan verkar hon inte tycka eller tro att alla från Syrien och Irak som flydde från krigen där 2016-2017 gör Grekland rikt. Grekerna har just genomgått en finansiella kris nu på 2010-talet och borde bli välmående om invandringen nu är så lönsam och bra.

Å ena sida skrev Pascalidou 2017 att situationen i Rinkeby är allvarlig och nu att hon sedan 1990-talet varnat om situationen i förorterna. Å andra sidan har hon alltid viftat bort samma problem med ursäkter som patriarkatet eller något politiskt som mynnar ut mot att sossarna är bäst.

Å ena sidan säger hon sig vara feminist, å andra sidan verkar hon inte ta det så kallade hedersvåldet på allvar. En fråga: vilka kulturer åker utomlands för att gifta bort småflickor eller få dem könsstympade? Ursprungssvenskar på Lidingö eller vissa kulturer från Afrika och Mellanöstern som nu bor i vissa fattiga förorter där den svenska integrationen inte finns eller inte funkar alls?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.