LO:s valfilm är egentligen goda nyheter

Så här ser det ut när kampanjarbetarna hos Socialdemokraterna och LO läser sina repliker från manuset till valfilmen. När till och med vänsterdebattörer tycker det är fejk news eller inte riktigt sant då är det unikt fel.

Jag har en tid funderat på vad jag ska skriva om LO:s valfilm där socialdemokratiska yrkespolitiker och LO-anställda ljuger värre än jag någonsin sett eller hört tidigare i svensk politik. De Bagdad-Bob:ar sig. 🙂 Jag har nu kommit fram till att det faktiskt är goda nyheter.

En megatrend är en samhällstrend som varar längre än en konjunkturcykel, alltså längre än ca fem år. Kanske i flera decennier. Ungefär så här verkar megatrenden vara inom media och politik:

  1. Webben, mejl, sociala medier, fri rörlighet inom EU och globalisering gör att allt fler väljare och medborgare struntar i vad gamla etablerade medier, partier och fackförbund tycker.
  2. Istället kommunicerar folk allt mer direkt med varandra och flyttar till städer och länder där de trivs bättre.
  3. Makten minskar därför för de etablerade inom gammelmedia och politiken. Ingen gillar att tappa i inflytande. I takt med att så sker ökar deras ilska och förakt mot folket och metoderna för att stoppa utvecklingen blir allt mer desperat.

Det är denna desperation som vi kan se i LO:s valfilm och det är därför ett uttryck för att det går dåligt för dem. Att utvecklingen går åt ett helt annat håll. Det är därför goda nyheter att LO tar i från tårna och ljuger om hur allt ska bli sämre om Sverige får en politik som är en aning mer åt höger.

Ironiskt nog skulle antagligen det mesta som nämns i LO:s valfilm bli bättre utan deras politik. Gnäll om att politiker inte ska styra över anställda ökar ju om man röstar på skattehöjarpartier, medan inflytandet minskar med lägre skattetryck av avregleringar.

Henrik Jönsson sammanfattar det hela bra:

Samtidigt har Feministiskt Initiativ skrivit debattinlägg om att de vill utöka det befintliga förbudet mot nazistpropaganda (hets mot folkgrupp, etc) till att även förbjuda organisationerna bakom. I debattinlägget nämner de Sverigedemokraterna, som förvisso har en del rasister bland sina väljare men som ändå har en linje som är långt från vad de värsta extremisterna tycker och anser.

Det luktar desperation när ett parti som brukar få 1-3 procent i valet vill förbjuda ett riksdagsparti som har 10-20 procent av väljarna bakom sig. Att ett kommunistiskt parti som Feministiskt Initiativ tar till sådana brösttoner är goda nyheter på vis att de tydligen känner sig hotade och inte får genomslag för sin politik. Ju extremare förslag desto mindre risk att de får igenom sina kommunistiska skattehöjningar och oansvariga migrationspolitik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *