26000 liter olja blir inte 1 liter bensin

Snälla, fina och välmenande Morgan Alling blir tyvärr veckans tönt. Det han menar är att det gick åt 26 ton (eller 26 tusen liter?!) växter för att under miljoner år bilda en liter råolja. Det stämmer säkert, 26 ton växter omvandlas till många olika ämnen under så lång tid, med rätt tryck och värme. En liten del blir tydligen råolja. Av den olja där ett fat är 159 liter blir det tydligen 169 liter bränsle i olika former.

Morgan Alling frågade förvisso bara i tweeten, men formuleringen om 26 ton råolja får honom att framstå som en okunnig tönt. Tydligen hade han hört påståendet från Tesla-ägare, som om de tror att det är 26 ton råolja och inte 26 ton växter är veckans stora töntar.

2 tankar kring ”26000 liter olja blir inte 1 liter bensin

 1. Morgan Alling

  Nä. Det menar inte Morgan Alling. Det är därför det är ett frågetecken efter första meningen. För det är just en fråga. Ett frågetecken ser ut så här -> ?

  Jag hade haft en snack med en man som hävdade med bestämdhet detta.
  Jag ställer då en fråga på Twitter. Det innebär INTE att jag påstår att det förhåller sig så. Utan det är en fråga och jag önskar ett svar.

  Stor skillnad.

  Jag försökte också skoja till det och ironisera över vad myt-spridaren snackade och det fattar ju en idiot att det inte går in 1.8 miljoner liter råolja i en tank som rymmer en liter.

  Så därför blir jag lite ledsen när jag läser vad du skriver. Du för vidare en uppenbar förvanskning av det jag skrev. Det tycker jag är ohederligt att lägga på en lögn på nåt jag aldrig hävdat.
  Elak och taskigt att försöka misskreditera mig som person för nåt jag aldrig påstått.
  Eller tycker du inte?

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Tack för ditt inlägg, det nyanserar det hela. Jag skriver i inlägget att du ”frågade förvisso bara i tweeten”, men skulle kanske ha formulerat och vinklat det hela lite annorlunda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *