Wuhan-viruset eller Kina-viruset

Coronaviruset som ger sjukdomen covid-19 borde kallas för Wuhan-viruset då det först uppdagades där. Exemplen som Bill Maher ger är bland andra att Zika-viruset kommer från Zika-skogen, Ebola från Ebolafloden i Kongo-Kinshasa, Hantavirus från Hantanfloden i Sydkorea, West Nile-viruset från West Nile-regionen i Uganda, Spanska Sjukan från Spanien, de två första bokstäverna i MERS står för Middle East samt att Old Lime-sjukan är uppkallat efter stället i USA.

Att kalla Wuhan-viruset för Wuhan-viruset då det kommer från staden Wuhan i Kina är därför mycket naturligt. Att till exempel Amnesty i USA tycker det är rasistiskt att kalla det Kina-viruset är bara dumt. Är det rasistiskt med Spanska Sjukan då också?

Frågan är om det borde kallas för Wuhan-viruset eller Kina-viruset. Jag lutar åt det första, även om det finns farliga matmarknader på många ställen i Kina.

1 tanke kring ”Wuhan-viruset eller Kina-viruset

  1. HOMOTIDERGAYGAYHOMOTIDER

    ÄMNÄSTY BORDE FUKUSERA PÅ ATT SIN PUNKT ATT LEGALISERA PROSTITUTION OCH ANDRA SAKER ÄN ATT VA DYSTOPISKA KOSSOR?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *