Kina-viruset ”toppar i början av mars”

Anders Tegnell är veckans tönt för uttalandet i början av mars att Kina-viruset skulle toppa redan en vecka in i mars 2020. Anders Tegnell är statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten och borde kunna uttala sig lite mer ödmjukt än att gissa i det blå det där viset. Eller vilket process som nu försiggick.

”Därför verkar peaken dra ut ytterligare något eller några dygn mer än jag trodde, säger han och tror att kulmen kommer att nås i början på nästa vecka.”

En och en halv månad och ett par tusen döda senare början kulmen på coronakrisen skönjas i Sverige.

Kanske inte så konstigt att vänstermedia som Aftonbladets hyllar Tegnell som landsfader. Eller så beror det enbart på att vissa inom högern tycker mer borde ha gjorts snabbare och då måste vänstern vara emot. Oavsett hur det är eller vad vänstern egentligen tycker. Med sossar i regeringen hyllas de och myndigheterna av vänstermedia. Oavsett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *