Årets mest verklighetsfrånvända debattinlägg

Det kan vara ett skämt, men till och med en minister i form av Morgan Johansson bemöter det som om det vore allvar. Veckans två töntar är Ida Nafstad och Amin Parsa, forskare vid rättssociologiska institutionen på Lunds universitet. för att de framställer sig som gängkriminalitetens bästa vänner genom att kalla polisens arbete mot brott för rasistiskt.

Vill man inte bli utsatt för polisen är det bara att sluta begå brott. Att spela rasistkortet är bara dumt då det urholkar rasistbegreppet ännu mera.

Att töntarna Ida Nafstad och Amin Parsa dessutom använder avundsjukans retorik genom att nämna appen WCCRZ (White Collar Crime Risk Zone) som enligt egen utsago kriminaliserar rikedom.

Det betyder i klartext avundsjuka och småsinthet gentemot alla som är sparsamma och bygger upp en förmögenhet. Att straffa fliten är den late kommunistens väg att leva på andras arbete.

Till och med Morgan Johansson skriver på Twitter något sant om dessa båda töntars attack mot alla hederliga och utsatta i problemområdena.

Morgan Johansson attackerar Ida Nafstad och Amin Parsa

Fund the police.

Apropå Morgan Johansson får han bli veckans tönt trots de bra tweeten ovan då han inte vågade ta debatten med Moderaterna i SVT utan bara vill bli intervjuad. Först vill inte S kompromissa, sen vill de inte debattera. Pinsamt och fegt!

2 tankar kring ”Årets mest verklighetsfrånvända debattinlägg

 1. Anna Nyhm

  En annan skånsk politiker gav ett ganska bra svar på det där inlägget av Amin och Ida faktiskt: https://www.hd.se/2020-07-22/artificiell-intelligens-kan-bidra-till-polisarbetet-pa-ett-positivt-satt

  Deras inlägg var verkligen dåligt skrivet och väldigt splittrat i argumenteringen.

  Men han föreslår att Polisen ska använda sig mer av AI. Vilket är lite dumt för AI i praktiken involverar att känslig personlig data ska skickas till en extern leverantör för behandling och analys.

  Det finns ingen chans i världen att Polisen ska ha totalt ansvar för sin egna AI-lösning. Eller ML-lösning som jag hellre kallar det, men det är ordklyverier.

  Utan den kommer så klart köpas in som tjänst från en extern leverantör, och för att Polisen ska kunna använda den måste persondata som de hanterar skickas till den externa leverantören.

  Så innan vi vet ordet av ligger ännu mer personlig data om svenskar ute på internet, kanske på en server i Thailand eller Serbien. Vem ska vi då skylla på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *