Det märkliga förolämpningen fittläpplöse

Hanif Bali fick tydligen denna omgång förolämpningar i oktober. Ordet fittläpplöse är det som väcker mitt intresse.

Hanif Bali fick tydligen denna omgång förolämpningar i oktober. Ordet fittläpplöse är det som väcker mitt intresse.

Fittläpplöse borde rimligen betyda att man saknar fittläppar, det vill säga blygdläppar. Hanif Bali är en man och identifierar sig säkert också som en man. Därför går det inte att förolämpa honom för att han saknar kvinnliga genitalier.

Att näthataren ändå attackerar honom med det ordet gör trollet till veckans tönt.

Det är lite som att kalla en rik och lycklig person för pengasaknande. Som att kalla en vegan för fruktälskare. Om något är som det ska går det inte att förolämpa någon med det. Jag är rätt säker på att Bali inte går runt och önskar att han hade fittläppar runt sina manliga genitalier.

Med tanke på förolämpningsfrasens innehållande av det med att knulla sin morsa är det kanske skrivet av en person från en etnicitet eller geografi där man sedan man anländer till Sverige börjar att göra just sådana saker. Att hävda att någon gör något är kanske i detta fall projicering. Det som sa det han var det.

Tacka vet jag Farbror Torstens förolämpningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *