Nabila Abdul Fattah kan inget fatta

Nabila Abdul Fattah blir veckans tönt, ni hon som jag utnämnde till 2009 års sämsta krönikör. Den här gången blandar hon på Twitter ihop militärt försvar med krigshets. Det är lite som att blanda ihop självförsvar med överfallsvåldtäkt.

Ja, Ukrainas sak är vår och precis som Simon Olofsson skriver behöver demokratier i vårt närområde stöd. Det är ett nödvändigt ont.

Men eftersom de krigar mot invasionsmakten Ryssland som är mer vänster måste personer som Nabila Abdul Fattah kritisera vissa som stödjer Ukraina som är mer väst och därmed mindre vänster än det statligt kontrollerade Ryssland. Det är min tolkning i detta fall liksom i många andra fall. Glöm aldrig att kommunister historiskt sett demonstrerar enbart för fred om det handlar om att vara mot USA eller Israel och liknande, för de länderna anses vara kapitalistiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *