När kriget kommer följer våldtäkterna med

Uppenbarligen är Rysslands arme fullt av våldtäktsmän. Det ska vi har klart för oss, när vi läser och hör dårskaperna från alla Putinkramare och naiva fredsskadade personer. Se min sammanställning här.

Som säkerhetsorganisationen OSSE rapporterat blev det många våldtäkter, bara i orterna utanför Kiev under ett par månader 2022.

The scale of Russia’s atrocities is vast.  For example, the mission cited “abundant” reports of women and girls being raped and sexually abused by Russia’s armed forces (p. 90).  The report mentions the case of 23-year-old Karina Yershova in Bucha who was abducted, raped, tortured, and finally shot dead by Russian troops.  The report also highlights a report by Commissioner for Human Rights Denisova that 25 girls aged 14 to 24 were kept in a basement in Bucha and gang-raped by Russian troops, resulting in nine becoming pregnant (p. 91).  The report also states that a one-year-old boy was sexually abused and a 78-year-old woman was raped by Russian troops (p. 94).”

Sen kan vänsteraktivister vara rädda för NATO och andra försvarsorganisationer om de vill, det blir inte rätt för det. Verkligheten är vad det är och NATO behövs för Sveriges säkerhet.

Som Lars Wilderäng skriver är detta ”…bara på områden som Ukraina lyckats befria. Vad som pågår på de fortfarande ockuperade områdena kan man bara ha mardrömmar om. Bloggen har uppgifter från Ukraina om att det råder akut brist kallade dagen-efter-piller för att ge till ukrainska kvinnor som blivit våldtagna av ryssarna.

Detta är vad de som försvarar Ryssland och vill att Ukraina ska ge upp territorium stöder. Detta är vad ryska soldater ägnar sig åt oavsett vad Aftonbladet Kultur och DN Kultur vill hävda. Och det är också därför Sverige aldrig kan tillåta att rysk trupp sätter sin fot på svenskt territorium eller hos våra grannar och framtida allierade. Egentligen borde vi inte tillåta det i Ukraina heller, men vågar inte gå in aktivt. Dock får man hoppas att berörda ryssar ställs inför rätta för folkrättsbrott om de någonsin råkar sätta sin fot i Sverige framöver.”

Kulturredaktionerna han hänvisar till är bland annat Kristofer Andersson på Aftonbladet Kultur, vilket jag går igenom här.

Ibland kräver nöden hårda tag – både mellan personer och i krig

Alla med förstånd förstår att man inte kan försvara sig med diplomati alla gånger. Det går inte att undvika våldtäkter, rån och mord bara man är diplomatisk nog. Tyvärr. Ibland krävs det att man sätter hårt mot hårt, det är därför som det finns fängelsestraff.

Samma princip mellan länder. Det går inte att stoppa ett Ryssland som bryter alla sina avtal och våldför och våldtäktar sig på sina grannar med enbart diplomati. Vissa personer förstår bara hårda metoder. Putin är en sådan.

Naiva personer som menar väl är därför ibland emot NATO, emot att Sverige skickar vapen till Ukraina, emot att Ukraina ska försöka ta tillbaka ockuperade områden. Det är sorgligt och farligt med en sådan inställning.

Långsiktigt leder den till mer krig och fler våldtäkter, för om i det här fallet Putin inte stoppas nu så kommer han att fortsätta. Även andra länder kan hänga på. Då blir det mer mänskligt lidande än om Ryssland drivs ut Ukraina med våld.

Att jubla över Rysslands framgångar i kriget är därför skamligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *