Det exkluderande Svenska FN-förbundet

Det är ett otyg det där med att vilja deplattformera på grund av att du samtalar med eller intervjuar fel person. Att avbryta alla samarbeten, att bojkotta.

Ett exempel på det kan du höra i podden Den sista måltiden, där Hanif Aziz berättar hur han efter tre år inte längre fick samarbeta med och via Svenska FN-förbundet föreläsa i svenska skolor efter att Den sista måltiden haft fel gäst. Svenska FN-förbundet är inte en del av FN utan en fristående organisation.

18:30 in i poddavsnittet kommer detta. Förhoppningsvis behöver du bara klicka på play så är avsnittet där.

Gästen som de hade var Paolo Roberto och det var efter att han varit otrogen mot sin flickvän och doppat italienska korven i fel gryta. Hanif Azizi ställde förstås en del kritiska frågor, men det räckte inte. FN-förbundet avbröt samarbetet på grund av värdegrund bla bla.

Du blir inte ditt intervjuobjekt.
Du delar inte per automatik intervjuobjektets värderingar.
Du har inte nödvändigtvis gjort samma saker i livet som intervjuobjektet.
Ingen har det någonsin.
Alla förnuftiga människor vet och förstår detta.

Tyvärr inte Svenska FN-förbundet. Därför är de veckans töntar.

För övrigt har den politiskt alltid neutrale Navid Modiri från ”Hur kan vi” berättat i en intervju (där han blev intervjuad, var gäst) att de flesta på den politiska vänsterkanten tackar nej till att bli intervjuade. Hälften blockade honom direkt. Hälften svarade politiskt korrekta att de inte ville, eftersom han gett utrymme till personer som de inte vill synas i samma sammanhang som.

Fritt från mitt minne.

Rädslan för oliktänkande finns även där. Den verkar vanligast på vänsterkanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *