Amnesty sprider rysk propaganda om Ukraina

Amnesty International och flera av deras olika nationella organisationer har i veckan skämt ut sig genom att kritisera Ukraina för att försvara sitt land för nära civila byggnader och civil befolkning.

Påståendena bygger tydligen på uppgifter från Ryssland.

Den enda som gör fel är angriparen Ryssland som inte enbart siktar mot militära mål utan även civila. Fråga exempelvis Amnesty Ukraina som upprört tagit avstånd från vad stora delar av resten av organisationen hävt ur sig.

Det är inget folkrättsbrott om ett försvarande land använder öde civila byggnader som sedan länge utrymts på grund av Rysslands terrorbombningar mot civila.

Läs exempelvis detta hos SVT som ger en viss nyansskillnad, även om det inte är mycket till kritik heller. Annat kanske vi inte ska vänta oss hos SVT.

Efter kritikerstormen har Amnesty International gått ut och beklagat djupt att folk blivit upprörda, men de står kvar vid sina påståenden. Som om de bad om ursäkt för andras känslor?!

Amnesty är djupt ångerfulla inför upprördheten och ilskan som de orsakat, men ångrar inget i rapporten. De ångrar alltså andras känslor, eller?! Obegripligt.
Amnesty är djupt ångerfulla inför upprördheten och ilskan som de orsakat, men ångrar inget i rapporten. De ångrar alltså andras känslor, eller?! Obegripligt.

Obegripliga Amnesty är därför veckans töntar.

Amnesty har för övrigt alltid varit emot att exportera vapen till krigförande länder, vilket alltid inkluderat demokratier som försvarat sig mot en stor diktatur. Amnesty går med andra ord på Vänsterpartiets linje och är emot vapenexport till Ukraina.

Stöd istället Ukrainas väpnade trupper eller något annat de behöver här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *