Dryge politikern Morgan Johansson missförstår avsiktligt

Veckans tönt är socialisten Morgan Johansson, som alltid och avsiktligt missförstår det mesta verkar det som. Den här gången har han missförstått en metafor på Twitter:

”Lööf sätter ned vänsterfoten. When you dance with the devil, the devil doesn’t change. The devil changes you.”

Det är ett citat som innebär att sossarna får bestämma det mesta även om Centern är med i regeringen. Det är trots allt ett parti som kommer att få många fler mandat än Centern.

Här har vi en till som troligen låtsas vara dum:

Alla fattiga är inte kriminella så det finns inget samband som är så enkelt. Relativt fattigdom skapar troligen inte fler kriminella, men extrem fattigdom gör det säkert.

Klassamhällen kan finnas utifrån faktorer som hudfärger, bostadsområden, inkomster och förmögenhet. Klassamhällen kan också vara rättvisa om det är så att alla som anstränger sig tjänar mer pengar än de som inte gör det. Om olika klasser i ett samhälle är orättvisa eller inte beror därför på.

Diagnoser gör barndomen svårare och kanske ökar risken för att bli kriminell om man inte får hjälp. @anntikapitalist kanske vet lite om sånt här och därmed bara gör sig dum eller rolig i debatten, kanske inte. Svårare att säga här om hon är dum eller dryg.

Morgan Johansson vet definitivt hur metaforer ska tolkas, så han är dryg och inte dum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *