Lusine Djanyan – en ledare omgiven av bajs på Way out West

Av alla ställen hittar jag en underhållande och troligen högst vinklad krönika i tidningen Arbetet. Det finns tydligen en festival som heter Way out West och där samlas en bråkig skara politiskt korrekta mitten-vänsterpersoner för att skryta om hur de försöker rädda världen, klimatet, minoriteter, etc. Det gör de förstås inte, för de har inga konkreta argument eller förslag som skulle kunna funka.

Veckan töntar är därför Linnea Claeson, Maxida Märak och de diktaturkramande folkförtryckarna Rebecca och Fiona. Och alla andra på deras nivå.

Ledaren som var omgiven av allt bajs är Lusine Djanyan från Pussy Riots. Hon hade tydligen något vettigt att säga, för hon försvarade yttrandefriheten.

”Nu är det Lusine Djanyan från Pussy Riots tur att prata. Här blev det såklart lite absurt att just ha lyssnat på någon som berättat om sitt mod när det kommer till att hantera gamla tanter i joggingspåret. Nästa talare har nämligen flytt från två nationer, provocerat Vladimir Putin, gjort aktioner i kyrkor, förföljts för sin etnicitet och riskerar fängelse i sitt hemland.

Djanyan talade om kriget i Ukraina och om det viktiga med yttrandefrihet. Nämner den kuk-muralmålning på ett hus i Stockholm som efter protester målades över och tycker att folk borde gått ut på gatorna för att protestera inskränkningen av yttrandefriheten. 

”Först kommer de för konstnärerna, sedan aktivisterna och sedan vanligt folk.” Så var det i Ryssland sa konstnären och aktivisten.

Lyfter Lars Vilks som exempel på någon som fått sin yttrandefrihet inskränkt. En boll absolut ingen i panelen är redo att fånga.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *