Strandhäll, Tjernobyl och HBO

Annika Strandhäll slirar på vad som är verklighet och inte när hon verkar tro att HBO-serien om Tjernobyl-olyckan är en dokumentär. Den visar säkert på en del saker som verkligen hände, men utgår hon från HBO-underhållning är det kanske inte så konstigt att hon när det begav sig inte visste hur många kärnkraftverk i Sverige som Socialdemokraterna och Miljöpartiet lagt ned.

Annika Strandhäll slirar på vad som är verklighet och inte när hon verkar tro att HBO-serien om Tjernobyl-olyckan är en dokumentär.

Thomas Gür är något intressant på spåret i sitt inlägg:

”Strandhäll återfinns i ett politiskt sammanhang och företräder en politisk organisation vars ledande representanter i offentligheten kontinuerligt sammanblandar fakta och fiktion, så som det passar dem i den dagspolitiska konjunkturen. Man kan erinra sig tidigare arbetsmarknadsministern Ylva Johanssons uttalande 2017 i BBC om att sexbrotten i Sverige är i stadigt nedåtgående (”Sexual harassment, we can se that the level is going down and going down and going down.”) Eller tidigare justitieministern Morgan Johanssons återkommande försäkringar om att gängkriminaliteten har varit på väg att knäckas, av hans regering. Eller tidigare statsministerns och tidigare finansministerns gemensamma löfte 2013 om att Sverige år 2020 skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet, och när det målet inte nåddes, i stället hänvisa till sysselsättningsgraden. Exemplen kan mångfaldigas med ledande socialdemokraters utsagor om nyanländas höga utbildningsnivå, om att man inte kunnat hitta lämplig lokal att informera statsministern, att inga utomstående har kommit till skada i gängskjutningarna eller att Sverige aldrig kommer att ansöka om Nato-medlemskap så länge som man skulle inneha sitt ämbete. Denna oförmåga att skilja på fakta och fiktion, på reella datapunkter och hur man önskar att det förhåller sig, är inneboende i hur ledande socialdemokrater argumenterar – den bygger sålunda, för det mesta inte på cynism, utan på självsuggestion. Det är helt enkelt enklare att bedra andra om man börja med att bedra sig själv, och tror på det man säger. Det ökar trovärdigheten i fiktionen, gör den i det närmaste dokumentär.”

Tjernobyl var en katastrof som var orsakad av mänsklig aktivitet i ett gammalt kärnkraftverk i Ukraina, så då var ockuperat av Sovjetunionen. Mer om att lögnerna i det kommunistiska vänsterlandet var orsaken till katastroften skriver Gür om här. Det är inte relavant för dagens moderna kärnkraftverk.

Det borde Strandhäll veta. Kanske gör hon det och tramsar bort det, vad vet jag. Kan man svika kvinnor som feminist när det gäller kusingiften kanske hon inte vågar ha relevanta källor när det gäller kärnkraft? Allt för att passa in och vara sosse och PK på rätt sätt?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *