Feminister som sviker kvinnor 10 – Annika Strandhäll

Annika Strandhäll har på Twitter svamlat att kusinäktenskap är en ”genuin skitfråga”. Som ordförande i S-kvinnorna är det en skam för vänsterfeminism att hon inte vågar, vill eller förstår att försvara alla de som flickor och unga kvinnor som blivit utsatta.

Det här är del tio i min serie om feminister som sviker kvinnor.

Annika Strandhäll har på Twitter svamlat att kusinäktenskap är en "genuin skitfråga". Som ordförande i S-kvinnorna är det en skam för vänsterfeminism att hon inte vågar, vill eller förstår att försvara alla de som flickor och unga kvinnor som blivit utsatta.

Det finns enligt Sofie Löwenmark 100-tals LVU-domar med hot om tvångsgifte. Strandhäll verkar då bara spela rasistkortet med muslimkramanade, trots att det inte handlar om muslimer i allmänhet utan mot en liten grupp extremister som älskar incest=kusinäktenskap.

Rent vetenskapligt finns det många problem med incest i form av kusinäktenskap. Här ett exempel:

”Consanguinity is a deeply rooted social trend among one-fifth of the world population mostly residing in the Middle East, West Asia and North Africa, as well as among emigrants from these communities now residing in North America, Europe and Australia. The mounting public awareness on prevention of congenital and genetic disorders in offspring is driving an increasing number of couples contemplating marriage and reproduction in highly consanguineous communities to seek counseling on consanguinity. Primary health care providers are faced with consanguineous couples demanding answers to their questions on the anticipated health risks to their offspring. Preconception and premarital counseling on consanguinity should be part of the training of health care providers particularly in highly consanguineous populations.”

Det här vet Strandhäll om, men eftersom kusinäktenskap är vanligare bland vissa invandrargrupper kan/vill/vågar hon inte vara emot det. Det är så mitten och vänstern fungerar i det politiska Sverige. Våga inte ta krafttag om det är en lättkränkt minoritet med etniskt ursprung i annat land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *