Dummedagen eller domedagen 2012?

Metro har en artikel om den odyssé av mänsklig dumhet som tron på domedagen utgör.

Bland det mest korkade en människa kan göra här i livet är att tro på Nostradamus. Först sades det att han spått att världen skulle gå i ett världskrig under 1996. Men så blev det naturligtvis inte.

Sedan så sades det att Nostradamus spått att världen skulle gå under 1999 av samma anledning. Men så blev det naturligtvis inte.

Nu är det 2012 som världen ska gå under. Men så blir det naturligtvis inte.

Vad nu ”gå under” egentligen betyder.

Man ska komma ihåg att Nostradamus märkliga texter kan tolkas på många olika vis. Hans vilsna och naiva anhängare ändrar hela tiden tolkning vart eftersom dem INTE slår in. Så Nostradamus profetior ändras hela tiden, och blir likt en serie ordbajsande korvar av bullshit som sprutar ut då och då till synes utan slut.

SLUTSATS: Tror du på domedagen och världens undergång under din livstid är du åtminstone delvis slut i huvudet.
Klipp dig och skaffa dig ett liv!

Inom säg 3 till 15 miljarder år har säkert världen gått under för att solen börjat slockna eller nåt. Men det är en annan sak och inget att bry sig om.

1 tanke kring ”Dummedagen eller domedagen 2012?

  1. Jabberwock

    Dummedagen 2012 är när alla blir lika dumma av att läsa DN som bajsade ord sedan 1800-talet. Storartade nordiska dumheter och amerikanska! Dum dummare är Dumle och Bumle som sitter i varsin snuskig solstol på Riberborgsbadet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *