Krönikörer som inte kan skriva

Lasse Anrell lider inte bara av dubbelmoral. Han har även svårt med svenska språket. Han har något han kallar för floskeltoppen, men där finns inga floskler som ”bollen är rund” och ”vi ska spela vårt spel”.

Floskel = granna men tomma ord, fraser, klyschor.

Detta enligt Bonniers svenska ordbok. Floskler är alltså inte sportgrodor och felsägningar.

Men det struntar Lasse Liten i. Han har sportgrodor och felsägningar och en massa annat som enligt ordlistan inte är floskler.

I alla fall hade han det för många år sedan när det kunde hända att jag läste en kvällstidning.

Och han kommer undan med det och tjänar pengar helt oförtjänt.

Mats Olsson på Expressen är å andra sidan inte ens skrivkunnig, så förr i tiden när jag läste skittidningen fattade jag nada vad han skrev.

Frågan är bara om det verkligen är en fördel att förstå det Lasse Anrell skriver… 🙂

Eller om Mats Olsson har en fördel i att ofta inte ens få orden och meningarna att hänga ihop. För det är ju skönt att slippa det han försöker skriva. För de få gånger han skrev så pass att det gick att förstå, skrev han ju oftast om Bert Karlsson, t.ex. att han hade ”kåta öron”! (sic!)

Varför nu en kvällstidnings s.k. ”krönikör” ska bedriva politisk smutskastning utan verklighetsförankring 10 år för sent. Vilken manlig bitterfitta!

Eller också kastade Mats Olsson plötsligt in ett stycke om något helt oväsentligt mitt en text, t.ex. lite dravel om ett fotbollslag i division 8 eller nåt. Rent nybörjarmisstag att inte kunna hålla sig till ämnet utan spåra ur kring en detalj likt en överambitiös historiker eller nåt.

Aftonbladet och Expressen, deras verkliga namn avslöjas här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *