Det är väl ingen konst?!

DN rapporterar om en konstkärring vars examensarbete vid konsthögskolan Konstfack gick ut på att ”spela” psyksjuk.

Det är väl ingen konst att vara konstig?
Konstigt att de släppte ut konsteleven som dessutom var våldsam. Ju fler konstnärer som spärras in desto bättre! I alla fall om de, som i detta fall, ägnar sig åt annat än konst. Psykvården i samhället har tydligen kollapsat helt.

– Vi backar henne, hon har inte gjort något fel, säger Olof Glemme, chef för institutionen för konst vid Konstfack, till DN.se.

Backar ni på henne? Med bilen? Så bra.

Konstfack? Konst fuck you, säger jag. För ”varje gång jag hör ordet konst så osäkrar jag min revolver”…

9 tankar kring ”Det är väl ingen konst?!

 1. fdsa

  Eh, ska inlägget vara roligt eller elakt eller vaddå? Krystat kanske…

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Krystat? Ja, jag ville veta hur det känns att vara gravid och ligga och krysta för att föda barn. Så jag satte igång och plötsligt så ploppade inlägget ut ur mig!!

 3. Saarinen Timo

  Wallraffa+sjukvård respekt

  Först vilja säga att det självklart att sjukvården skall ställas till svars om det har skett någon felhantering av en pat eller bemötande. Wallraffa tom om det finns indikationer att någon läkare eller något sjukhus hanterar sina psykiatri pat inhumant.
  Men att utnyttja sjukvården till oklar konst!!!! Är mycket respetlöst ! Undra hur de andra sökande på psyk akuten kände sig, när de såg hut hon togs emot och hanterades.
  Jag tycker att hon skall betala sjukvård kostnaden fullt ut utan några samhälliga avdrag.

 4. falde

  Att de tar in och tvångsmedicinerar en simulant oavsett vad hon har för anledning att simulera är allvarligt. Det här visar ju klart och tydligt att psykakuten inte vet vad de håller på med. Ok att de tar in henne men sen borde ju rimligen någon med psykologisk kompetens undersökt henne innan tvångsmedicineringen… Det kan man ju förstå att personalen inte är glad över att det kommer ut hur de arbetar… Det här är ju som när uppdrag granskning granskade byggfirmor…

  Intressant också att de som inte själva vill bli kritiserade inte har några problem med att kritisera Konstfack.

  Att det här var inom ramen för konst och inte Journalistik tycker jag är irrelevant. Det handlar om att exponera en del av sjukvården som är vana med att inte bli ifrågasatta eller granskade. Om det här hör hemma på en utställning eller i uppdrag granskning kan diskuteras, men oavsett vilket så var det bra.

 5. Joakim

  Saarinen Timo – Kan man inte säga att det var just ”Walraffa” hon gjorde? På ett väldigt självuppoffrande sätt dessutom. Hon utsatte sig för den behandling som en psykpatient utstätts för. Vad syftet är kan vi ju bara gissa oss till i dagsläget, men hur många av oss skulle frivilligt ha utsatt sig för det som Odell gjorde?

 6. Anon

  Konstfacks ip-nummer 130.242.16. Joakim du borde kanske fixa det innan du kommenterar

 7. Elakingen Inläggsförfattare

  Ja, Joakim skrev faktiskt från det IP-numret, Konstfacks.

  Det är ju trots allt skillnad på att som journalist walraffa där det kan rapporterats vanskötsel, och att leka konstnär med konstnärliga syften och samtidigt tränga undan patienter som behöver vården bättre. Då kostar beteendet bara skattebetalarna pengar, det löser eller uppmärksammar inga problem.

 8. falde

  ”Ja, Joakim skrev faktiskt från det IP-numret, Konstfacks.”
  Så? Får inte personer på konstfack uttala sig i frågan?

  ”Det är ju trots allt skillnad på att som journalist walraffa där det kan rapporterats vanskötsel, och att leka konstnär med konstnärliga syften och samtidigt tränga undan patienter som behöver vården bättre. Då kostar beteendet bara skattebetalarna pengar, det löser eller uppmärksammar inga problem.”

  Nu har det ju rapporterats om massor med vanskötsel av bland annat det här slaget på det här stället. Det har hela tiden bortförklarats med att ”psykiskt sjuka får för sig saker”. Vad är det som i det här fallet skiljer sig mellan ”konstnärliga syften” och motsvarande ”journalistiska syften”. Det enda jag frågar mig är varför inga journalister gjort något liknande?

 9. Elakingen Inläggsförfattare

  Eftersom jag tillät ”Konstfucks” kommentar istället för att stoppa den så är det uppenbarligen ok att de uttalar sig. Jag har aldrig sagt nåt annat.

  Skillnad mellan konstnärliga och journalistiska syften? Prova lämplig ordlista eller uppslagsverk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *