Endast en dåre tror på IPCC:s oljeprognoser

På DI slår Kjell Aleklett in en öppen dörr när han sågar IPCC:s sinnessjuka miljöprognoser.

”Att bara fördubbla den kolproduktion vi har i världen i dag är en gigantisk sak. Att göra det på kort tid går helt enkelt inte. Fram till 2100 har man räknat med en 600-procentig ökning av produktionen, så mycket kol finns inte på planeten.”

”När det gäller oljan kan vi bara konstatera att vi nått maxproduktion. Den nedgång i produktionen vi har fram till 2030 ligger på 10 procent. Vi kan inte öka produktionen, ändå räknar IPCC i en del scenarior med att den ska fördubblas till 2100.”

Det är bara att inse att det kan vara klokt att investera i olja och energi innan priserna stiger i spåren av oljeproduktionstoppen, den så kallade peak oil.

Lyssna även på SR som faktiskt har ett bra inslag om peak oil.

Den här pajasen tror att klimatet kommer att förändras massor inom kort och att du måste anpassa ditt sparande mycket. Det är fel, du behöver bara anpassa dig till vad som händer vid stigande energipriser, och fundera på att köpa miljöteknik.

För vindkraft etc behövs för att kunna ersätta oljan, hur ineffektiv vindkraftverken än är.

Läs om vinnarna och förlorarna på klimatpolitiken. Det är också ett sätt att lära sig var man ska placera pengarna nu när EU och Nordamerika planerar för att förstöra välfärden helt i onödan genom att vräka ut miljarder för att stoppa koldioxiden helt i onödan.

Fel fokus ger fel investeringar.

Rätt fokus ger investeringar för att ersätta oljan, inte för att sänka koldioxidnivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.